Susreti u Sarajevu/ Ramljak danas predstavlja planove Agrokora za Konzum u BIH

23. 06. 2017. u 08:23:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Povjerenik hrvatske Vlade za Agrokor Ante Ramljak danas će se u Sarajevu sastati s predsjedavajućim Vijeća ministara BIH Denisom Zvizdićem i drugim predstavnicima bh. vlasti.

Gotovo dva mjeseca od prvog dolaska u Sarajevo, Ante Ramljak trebao bi predstaviti planove Agrokora za Konzum i druge kćerke firme u Bosni i Hercegovini.

"Moj put u Sarajevo ima veze sa situacijom u BiH, sa poslovanjem u BiH koje je to sam više puta naglasio možda jedno od najkritičnijih u ovom trenutku i to je sad moj prioritet i fokus", kaže Anto Ramljak, povjerenik Vlade Hrvatske za Agrokor.

 Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović nema detalje o sastanku, ali su njegova očekivanja jasna.

"Od gospodina Ramljak očekuje se da iznese više detalja o planu koji se priprema u okviru Agrokora, a tiče se i zaposlenih, tiče se i Konzuma, tiče se i dobavljača, a posebno se tiče projekta oko rebrendiranja odnosno povratka Mercatora u BiH". navodi Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA