Radovi na sarajevskim cestama: Gdje su danas zabrane, obustave...

Radiosarajevo.ba
Radovi na sarajevskim cestama: Gdje su danas zabrane, obustave...
Ovoga jutra nema dužih zastoja u odvijanju saobraćaja na putevima u BiH.
Kolovoz je pretežno suh, a frekvencija vozila pojačana u gradskim centrima. Magla u jutarnjim satima mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Apeliramo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uvjetima na putu.
 
Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih ili deminerskih radova, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima M-19.3 Rogatica - Ustiprača (8-17sati),  M-6 Stolac - Ljubinje (7-16 sati) i  M-4 Teslić - Kotor-Varoš, u mjestu Rujevica, kao i na regionalnom putu R-467 Zavidovići - Olovo (Smajilbašići polje, 8-16 sati).
 
Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacijski radovi, a gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Donji Vakuf - Bugojno, Ključ - Mrkonjić-Grad, Bugojno - Novi Travnik, Prozor - Jablanica i Maglaj - Doboj.
 
Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.
 
Zbog radova na području Hrvatske, na graničnim prijelazima Orašje - Županja i Bosanski Brod - Slavonski Brod vozila saobraćaju usporeno. Zbog vjerskih praznika (Svi sveti i Dušni dan), do sutra se očekuje pojačan promet vozila, tako da se vozačima preporučuje što manje korištenje ova dva prijelaza. 

- Zbog izvođenja radova na čišćenju bazena za odvodnju oborinskih i drenažnih voda na pumpnoj stanici Otes, saobraćaj se u vremenu od 8 do 18 sati, na magistralnom putu M-17 Zapadni prilaz gradu, (dionica Stup - Blažuj), odvija jednom saobraćajnom trakom.
 - Zbog izvođenja radova u ulici Obala Kulina bana (od spoja s mostom Skenderija do spoja s mostom Drvenija) zabranjen je saobraćaj u lijevoj traci u dozvoljenom smjeru kretanja, dok je druga draga slobodna za saobraćaj.
 - Zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže od 8 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Komatin (od raskrsnice s ulicom Hambina carina do raskrsnice s ulicom Bostarići). Alternativni pravac za vrijeme obustave je: Komatin - Hambina carina - Brajkovac - Lipe - Komatin i obratno.
- Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Mihrivode, Jekovac, Safeta Hadžića, Ćamila Sijarića, Halilbašića, Porodice Ribar,  Zvornička, Stolačka, Kraljice Jelene, Prijedorska, Zmaja od Bosne i Kemal begova. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije