Radončić: Priprema nove izborne krađe u režiji SDA i SDS

Radiosarajevo.ba
Radončić: Priprema nove izborne krađe u režiji SDA i SDS
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Fahrudin Radončić

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost, reagovao je jučer na izbor četiri nova člana Centralne izborne komisije.

"Izborom novih članova CIK-a, u režiji SDA i SDS-a, realno je očekivati kontinuitet izbornih prevara, čija je žrtva najviše bio SBB. Dovoljno se sjetiti činjenice da je dan uoči izbora 2018. godine zamijenjeno čak 6.500 članova biračkih odbora, a CIK je sve to legalizirao. Danas(jučer op.a.) je ta stranka dodatno povećala utjecaj na CIK i pripremila teren za nove izborne prevare.

Dok mi trošimo svoje zdravlje i posljednji atom snage da pomognemo građanima u migrantskoj krizi, korona pandemiji i na drugim poljima, oni već planiraju kako da ponovo kompromitiraju izborni proces i izvrgnu volju građana.

Ako ovo opstane, budući izbori nemaju nikakvog smisla, a ni sadašnja koaliciona participacija u vlasti", napisao je Radončić na Facebooku.

Podsjetimo, Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine prihvatili su jučer Odluku o izboru i stupanju na funkciju te prestanku funkcije članova CIK-a koju je predložio poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) Dragan Mektić.Prema toj odluci mandat prestaje Ahmetu Šantiću i Suadu Arnautoviću iz reda bošnjačkog naroda kao i Branku Petriću i Novaku Božičkoviću iz reda Srba. Za imenovanje su predloženi Šantić i Arnautović, a za članove iz reda srpskog naroda predloženi su Vanja Bjelica-Prutina i Jovan Kalaba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije