Radončić reagirao na "državnu tajnu" razgovora s Dodikom

Radiosarajevo.ba
Radončić reagirao na "državnu tajnu" razgovora s Dodikom

Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, na svom Instagram profilu reagirao je na pisanje pojedinih medija da članovi Predsjedništva BiH, Šefik Džaferović i Željko Komšić, nisu upoznati s "državnom tajnom", o kojoj je u Banjoj Luci razgovarao s Miloradom Dodikom. 

"Vidim da pojedini mediji potpuno nepotrebno lamentiraju o tome zašto i kako članovi Predsjedništva BiH, gospoda Šefik Džaferović i Željko Komšić navodno nisu upoznati sa 'državnom tajnom' koja je bila jedna od tema mog sastanka sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom. Bosna i Hercegovina je u tom smislu mnogo uređenija država nego što neki misle. Naravno da, oficijelnim linijama informiranja vrha države, sva tri člana Predsjedništva BiH znaju o čemu se radi. Razumijem novinarsku znatiželju, ali 'teorijama zavjere' o navodnom doziranju informacijama pojedinih članova Predsjedništva BiH nema mjesta", napisao je Radončić.

 
 
 
View this post on Instagram

DŽAFEROVIĆ I KOMŠIĆ SU POTPUNO INFORMIRANI Vidim da pojedini mediji potpuno nepotrebno lamentiraju o tome zašto i kako članovi Predsjedništva BiH, gospoda Šefik Džaferović i Željko Komšić navodno nisu upoznati sa “državnom tajnom” koja je bila jedna od tema mog sastanka sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom. Bosna i Hercegovina je u tom smislu mnogo uređenija država nego što neki misle. Naravno da, oficijelnim linijama informiranja vrha države, sva tri člana Predsjedništva BiH znaju o čemu se radi. Razumijem novinarsku znatiželju, ali “teorijama zavjere” o navodnom doziranju informacijama pojedinih članova Predsjedništva BiH nema mjesta.

A post shared by Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin) on

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije