Radončić odgovorio Izetbegoviću: Narod nije glup

Radiosarajevo.ba
Radončić odgovorio Izetbegoviću: Narod nije glup
0 / Pregovori u centrali SDA bez lidera stranaka
Predsjednik Saveza za bolju budućnost (BiH) Fahrudin Radončić uputio je odgovor na današnji komentar lidera Stranke demokratske akcije (SDA) i člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Podsjećamo vas, Izetbegović je na konferenciji održanoj nakon što je Međunarodni sud pravde u Haagu odbio zahtjev BiH za reviziju presude po tužbi protiv Srbije, izjavio:

"Apsolutno me ne zanima, niti su referentni gospodin Radončić, ni Suljagić da meni drže lekcije u vezi s ovim slučajem". Ovo je kazao nakon pitanja novinara o zahtjevima pojedinih političara iz Federacije BiH da on podnese ostavku.

"Umjesto da Bošnjacima i žrtvama objasni zašto godinama ništa nije radio, zašto je sa svojim timom napravio katastrofalno izuzeće pravne struke iz cijelog procesa, te zašto nas je slagao u Vijećnici, Izetbegović želi da svoju odgovornost sakrije političkim napadima na mene", odgovorio mu je Radončić, kazavši kako je Ivanić u pravu kada izjavljuje da "ovaj tužan čin po nas Bošnjake doživljava kao vlastitu pobjedu nad Izetbegovićem".

"Očito je da je Izetbegović već duže vremena potpuno dezorijentiran i zbog svog karaktera bukvalno u svađi sa svakim i svima. Takva konfliktnost loša je po bošnjačku politiku i nacionalne interese", poručio je, između ostalog, lider SBB-a, piše Avaz

Dodao je još i kako su "njegovu ostavku s pravom tražili drugi lideri stranaka, ali je on, očigledno, okupiran isključivo mnome": "Uostalom, narod nije glup i lako mu je prepoznati da Izetbegovićevo proglašavanje mene za izdajnika ima osnovni cilj da sakrije njegovo veleizdajničko neznanje i njegovu historijsku odgovornost zbog odbijanja zahtjeva za reviziju presude za genocid."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije