Radončić: Nema trećeg entiteta, nema otcjepljenja RS, nema fildžan države

Radiosarajevo.ba
Radončić: Nema trećeg entiteta, nema otcjepljenja RS, nema fildžan države
Foto: SBB BiH / Savez za bolju budućnost danas je nastavio s predstavljanjem kandidata za sve nivoe vlasti u Jajcu, Donjem Vakufu i Vitezu
Nakon velikih skupova u gradovima Krajine, Savez za bolju budućnost danas je nastavio s predstavljanjem kandidata za sve nivoe vlasti u Jajcu, Donjem Vakufu i Vitezu, saopćeno je iz ove stranke.

Izuzetno posjećenim skupovima, praćenim pobjedničkom atmosferom, prisustvovao je i Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, piše u saopćenju.

"Radončića su u sva tri grada građani čekali na nogama, aplaudirajući i iskazujući veliki interes za njegove političke ocjene.

"Nema trećeg entiteta, nema otcjepljenja RS, nema fildžan državice, postoji samo moćna BiH.

Alija Izetbegović ostavio je snažan politički faktor, a njegov nesposobni sin je spletkama i svađama rastjerao uspješne ljude i devastirao bošnjački politički faktor. SBB želi da ujedini Bošnjake, harmonizira odnose u državi i napravi moćnu ekonomiju i državu. Bakir traži još osam godina vlasti, a mi mu ni sedam sekundi ne damo nakon sedmog oktobra.

Mi izbornu pobjedu doživljavamo kao ugovor s narodom. Mi ne tražimo još osam godina, tražimo samo dvije godine i, ako ne donesemo 10 milijardi investicija i ako ne povećamo plaće, mi ćemo sami otići', rekao je Radončić, praćen burnim aplauzima, ovacijama i pjesmom na centralnom trgu u Donjem Vakufu, gdje ga je dočekalo hiljadu građana.",  navodi se u saopćenju SBB-a.

U saopćenju SBB-a dalje piše:

"Prvi skup, održan u Jajcu, otvorio je Mujo Nešust, predsjednik OO SBB-a Jajce.

Nosilac liste za Skupštinu SBK Almir Švago kazao je da je, za razliku od drugih stranaka, SBB ozbiljan politički projekt.

Žene u SBB-u vrlo su cijenjene i imaju mogućnost za daljnja napredovanja, rekla je, između ostalog, Esma Ganibegović, kandidatkinja za Parlament FBiH.

U Jajcu se obratila i ugledna doktorica Faika Mujanović-Glamočanin, nositeljica liste za Parlament FBiH.

Ćamil Zaimović, nosilac liste za Parlament BiH, u svom govoru naglasio je da dobro poznaje probleme koji prate Srednjobosanski i Zeničko-dobojski kanton.

Skup u Donjem Vakufu otvorio je Mehrudin Švago, predsjednik OO SBB-a u ovoj općini. On je potencirao da je Donji Vakuf najsiromašnija općina u SBK i da je vrijeme da se to promijeni.

Mirsada Rahmanović, kandidatkinja za Parlament FBiH, kazala je da je mnogo problema koji se guraju pod tepih.

Mirnes Čizmić, kandidat za Skupštinu SBK, rekao je da se moraju zaustaviti redovi ispred stranih ambasada.

U Donjem Vakufu građanima su se obratili još Faika Mujanović-Glamočanin, Rusmir Mlinarević, kandidat za Skupštinu SBK, Ćamil Zaimović, nosilac liste za Parlament BiH, Almir Švago, nosilac liste za Skupštinu SBK, i Kemal Duraković, kandidat za Parlament BiH.

'Kroz udruženje Švicarac spasio sam 200 miliona maraka i vratio ih građanima', kazao je Duraković.

Na skupu u Vitezu, pred više od 400 građana, osim Radončića, govorili su i Eldin Đidić, Almasa Brkić, Almir Švago, Edina Hrustić, Faika Mujanović-Glamočanin, Enisa Varupa i Ćamil Zaimović.", piše na kraju saopćenja Saveza za bolju budućnost BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije