Kandidat za člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić na kafi sa mladima

Radiosarajevo.ba
Kandidat za člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić na kafi sa mladima
Foto: Institut za razvoj mladih KULT / Fahrudin Radončić
Institut za razvoj mladih KULT organizirat će događaj “Kafa sa... kandidatom za Predsjedništvo BiH, Fahrudinom Radončićem” u utorak 18. septembra 2018. godine u hotelu Bosnia u Sarajevu u 18 sati, saopćeno je iz Instituta za razvoj mladih KULT.

U cilju da podrži razumijevanje mladih u izbornom procesu za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, Institut za razvoj mladih KULT do oktobra 2018. godine organizovat će susrete mladih ljudi sa kandidatima/kinjama za Predsjedništvo BiH.

Institut će organizovati seriju ovakvih događaja sa kandidatima/kinjama za Predsjedništvo BiH, a gost programa „Kafa sa... kandidatima/kinjama za Predsjedništvo BiH“ je Fahrudin Radončić, kandidat Saveza za bolju budućnost za člana Predsjedništva BiH.

„Kafa sa... kandidatom za Predsjedništvo BiH, Fahrudinom Radončićem“ bit će održana 18. septembra 2018. godine u hotelu Bosnia (Kulovića 9) u 18 sati.

U Bosni i Hercegovini živi oko 700.000 mladih, koji su zakonima o mladima definisani kao osobe dobi od 15 do 30 godina. Većina mladih ima pravo glasa, a Institut za razvoj mladih KULT na ovaj način im želi dati priliku da budu birači, a ne glasači. Mišljenja smo da pitanja mladih trebaju i moraju biti dio programa političkih stranaka u BiH, te da je krajnje vrijeme da najviši nivo vlasti u svoj diskurs stavi mlade kao primarni fokus.

S druge strane, na ovaj način predstavnici/e vlasti koje ti mladi biraju imat će priliku svoje izborne programe kreirati u skladu sa stvarnim potrebama mladih u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije