Radončić: Građani da dostave dokumentaciju koji ih ljekar nije htio primiti

Fena
Radončić: Građani da dostave dokumentaciju koji ih ljekar nije htio primiti
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Fahrudin Radončić

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić zamolio je građane da dostave dokumentaciju o tome koji ih ljekar nije htio primiti s obzirom na, kako kaže, nedopustivu činjenicu da „ljekari – dezerteri ne žele da primaju pacijente“, odnosno da veliki broj ljekara ide na bolovanje.

"Društvo je u ljekare uložilo veliki novac i oni su školovani za svoj posao, a sada ni jedan dom zdravlja neće da primi bolesnike", kazao je Radončić, te podsjetio da nije bez razloga prije sedam dana tražio smjenu jednog od direktora doma zdravlja u Sarajevu.

U tom cilju navodi da „Vlada KS nije ništa uradila“ dodajući da „svi moraju znati da njemu parlamentarna većina nije važnija od života građana".

"Pozivajući se na Okvirni zakon o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih ili drugih nesreća u BiH zatražit ću od kantonalnog ministra da napravi procedure koje će biti poznate pacijentima i ljekarima u smislu kome se pacijent javlja, ko ga upućuje i na koji broj telefona, jer građani nemaju uopšte pojma kome da se jave", poručio je danas Radončić na pres-konferenciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije