Radončić: Koalicija je stabilna, ali svako mora raditi svoj posao

Patria
Radončić: Koalicija je stabilna, ali svako mora raditi svoj posao
0 / Fena
Fahrudin Radončić, koji je nedavnim izjavama na sudu u Prištini uzburkao javnost u Bosni i Hercegovini, posebno zabrinuvši mnoge da li će spornim izjavama biti narušena koalicija SDA-SBB, danas je prokomentirao te izjave i sudbinu koalicije.

On je kazao, u svojoj izjavi za medije nakon povratka sa Kosova gdje je bio svjedok Tužilaštva na suđenju Naseru Keljmendiju, da je prema njegovoj procjeni koalicija SDA-SBB stabilna i da svako treba da radi svoj posao. Također, komentirao je i svoju terminologiju tokom svjedočenja kada je koristio termin "bošnjačka državna mafija".

"Ja na Kosovu nisam govorio ništa o predsjedniku Bakiru Izetbegoviću, pokazao sam, jer sam se obavezao zakletvom kad mi se pokažu određeni dokumenti da li je to to, ove dvije naslovne strane i nisam komentirao šta piše na naslovnim stranama i to se lako može naći na Google-u. Prema tome, ja sam tamo bio svjedok Tužilaštva i u skladu sa zakonom rekao sam sve što znam o činjenicama", kazao je Radončić, a prenosi Patria.

On je također kazao da „kad svjedočimo mi smo legalisti, kad nas optužuju, kao ovdje i tad smo legalisti, kad radimo koaliciju politički smo legalisti i ja ne vidim ozbiljnog razloga, osim da moramo promijeniti način koaliranja o čemu ja stalno govorim“.

"Ne možemo se po tri puta dogovarati o istim stvarima, ne možemo lagati da ćemo određenu važnu društvenu temu završiti do Nove godine, od toga nema ništa i morat ćemo ispitati način koaliranja", kazao je Radončić.

Radončić je komentirao i zastoj rada Parlamenta FBiH te je kazao da je to isključivo zbog lošeg odnosa SDA i HDZ BiH.

"Za ovu zemlju bilo bi najlakše kada bi za sve bio kriv jedan čovjek ili jedna stranka odnosno HDZ. Ne možemo optužiti jednu stranku da je glavni kočničar i ja to kao predsjednik SBB-a ne želim da radim", ističe Radončić, koji je dodao da što se tiče SBB-a neće biti promjena u Vladi FBiH i da će sutra bez opterećenja razgovarati sa koalicionim partnerima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije