Radončić i ambasador Kine u BiH: Prvi kontingent pomoći stiže sljedeće sedmice

Radiosarajevo.ba
Radončić i ambasador Kine u BiH: Prvi kontingent pomoći stiže sljedeće sedmice
Foto: Ministarstvo sigurnosti BiH / Radončić i ambasador Ping

Predsjedavajući Koordinacionog tijela Bosne i Hercegovine za zaštitu i spašavanje i ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Narodne Republike Kine Ji Pingom o saradnji i razmjeni iskustava u borbi protiv infekcije COVID-19.

Iako je i Kina pogođena pandemijom, razgovarano je o mogućnosti pomoći Bosni i Hercegovini u medicinskoj opremi i zaštitnim sredstvima, te je najavljeno je da će iduće sedmice biti upućen prvi kontigent pomoći.

Ministar Radončić je istakao da su za zdravstvene i druge institucije u Bosni i Hercegovini veoma korisna iskustva Kine u borbi protiv koronavirusa te da je važno da se ljekari i službe zaštite i spašavanja razmjenjuju znanja i najbolje prakse u spriječavanju širenja virusa.

Također, ovom prilikom je riješen i problem 52 kineska radnika u BiH, kojima ističe radna i
boravišna dozvola, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti.

Sastanak je završen, baš kao što je završen i onaj između Radončića i ambasadora Italije u BiH Nicole Minasija - kuckanjem lakat u lakat, jer sva su rukovanja do daljnjeg suspendovana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije