Radončić: Borit ću se za Krajinu i njene interese i srcem i dušom

Radiosarajevo.ba
 Radončić: Borit ću se za Krajinu i njene interese i srcem i dušom
Foto: SBB BiH / U Bihaću je završen centralni skup SBB-a za Krajinu

U Bihaću je završen centralni skup SBB-a za Krajinu. Na skupu su predstavljeni kandidati za sve nivoe vlasti, a prisutnima se obratio i predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić.

U dvorani bihaćkog Doma kulture predstavio se Agan Bunić, nosilac liste za Skupštinu USK:

"Dvije decenije daju nam lažna obećanja. Mi smo ovdje večeras da pitamo njih gdje je bihaćki aerodrom, gdje su avioni, gospodo. Gospodine Dediću, gdje su avioni u Bihaću? Nema ih! Nema i neće ih biti. Neki dan kažu da su tek uradili idejno rješenje. Deset godina nam pričaju, a još nemaju ni idejni projekt", kazao je Bunić.

U saopćenju SBB-a navodi se da se Azra Hadžić-Bećirspahić, nositeljica liste za Parlament FBiH, zahvalila predsjedniku Radončiću na brojnim donacijama udruženjima, ustanovama i sportskim kolektivima u Krajini.

"Drago mi je da vidim svoje Ripčane, koji nisu zaboravili kako se SBB grčevito borio protiv deponije i upravo zahvaljujući SBB-u, oni danas udišu čist zrak. Drago mi je da vidim ljude iz doline heroja kojima je, zahvaljujući SBB-u, riješen vodovod i obezbijeđena sredstva za cestu prema Štrbačkom buku. Moram javno da zahvalim Radončiću na vrijednoj donaciji Udruženju žena iz Kulen-Vakufa, moram da zahvalim za kupovinu pokretnog inkubatora za KB Bihać, koji će spasiti stotine života", kazala je Hadžić-Bećirspahić.

Ona je naglasila da nije u redu da Sarajevo migrantsku krizu rješava tako što su svi ti ljudi prebačeni u Krajinu.

Meho Rekić, nosilac liste za Parlament BiH, rekao je da su u posljednjih mjesec dana obišli cijeli kanton.

"Vrlo je teška situacija u Krajini. Loše je u privredi, u zdravstvu, u sportu, u turizmu, ne znam koju društvenu sferu da uzmem. Naše poruke su jasne: Krajina će imati svoju namjensku industriju i imat će ministarstvo bez portfelja u Vladi FBiH.

Ja ću, ako budem izabran, posebno voditi računa o našim Oružanim snagama. Pokrenut ću inicijativu da sa 0,87 posto, koliko sada dobivaju iz budžeta, to ide do dva posto. Naše Oružane snage moraju to dobiti, jer su garant stabilnosti i sigurnost građana BiH.

U odnosu na naše susjede ne smijemo dozvoliti da debalans u naoružavanju prijeđe preko mjere koja je dozvoljena", kazao je Rekić.

U saopćenju se navodi i da je u Bihaću okupljene građane pozdravio i Dinko Bećirspahić, predsjednik Gradskog odbora SBB-a Bihać.

U saopćenju SBB- se navodi da je predsjednik stranke Fahrudin Radončić u svom obraćanju kazao da želi da naš narod vrati osmijeh na lice.

"Bit ću predsjednik, ako Bog da, koji će se za Krajinu boriti i srcem i dušom.
Neću biti predsjednik, možda će mi se neko naljutiti na ovo što ću reći, koji će u Krajinu dolaziti jednom godišnje, i to onda kada treba dodijeliti nagradu trkaćem konju Fikreta Abdića. Borite se za svoje ljude da budu izabrani u kantonalnom, federalnom i državnom parlamentu. Iza toga dolazi vlada i vlast i ono što smo ovdje obećali, da ćemo imati posebno ministarstvo zaduženo za Krajinu, da ćemo razviti namjensku industriju ovdje u Krajini, a danas sam dobio i novi zadatak od vas vezano uz aerodrom, a naći ćemo rješenje i za puteve", rekao je Radončić.

U saopćenju se navodi i da je grupa navijača Nogometnog kluba Jedinstvo iz Bihaća zahvalila predsjedniku Radončiću na donaciji od 10.000 KM koju je on uplatio prije mjesec za saniranje stanja u klubu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije