Radnik iz Indije otkrio koliko zarađuje u Bosni i Hercegovini

/ Komentari (8)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

VVV

Radi za 1000 KM. i vjerovatno nema nikakvih doprinosa možda samo zdravstveno osiguranje. A sada ce zbog ovog intervjua i novinara vjerovatno brzo završiti karijeru.

***

***

Lijepe riječi su ukras!

Lijepe riječi su ukras!

***

***

Peti sekretar SKOJa

Vrlo zanimljivo. Kaže ovaj čovjek da sve šalje porodici. Jedino hrana nije kao u Indiji a smještaj ok. I sad ispada da naši neće da rade a eto on hoće. Pitanje je kakav je prihod po glavi stanovnika u Indiji a koji je kod nas. Znači da bi po nekoj logici naš čovjek trebao da radi za manje jer pobogu tu živi i tu se hrani jer je ovima iz inozemstva tj iz Azije isplativije doći ovdje jer nema problema niti sa hranom niti mora platiti režije itd. I dobro neko reće da li se izmiruju sve obaveze državi ili ima i ovdje sive zone. I na kraju da kažem da ja poznajem neke radnike u pojedinim firmama koji rade i za platu od 8 do 12 tisuća dolara dok domaće radnike gone da rade po 12 sati za platu od jedva 600 dolara. Ima logike jel tako? Mani te se ovakvih pisanja nego put pod noge pa na teren i po pričajte malo sa ovo još domaće radne snage dok nisu nageli prema EU!

Pravednik

Isti ovi koji uvoze radnu snagu su svojim odnosom i muljanjem sa doprinosima i porezima i otjerali domaću radnu snagu po cijelom svijetu. Država treba da reaguje i uvede im paušal po radniku duplo veći od od ove plate i motivise ih da vraćaju našu radnu snagu nazad u BiH i sačuvaju ovu demografsku strukturu, jer ako nam se nasele Indijci, Pakistanci i sl. vrlo brzo ćemo svi biti manjina.

Vico

Izrabljivanje!

Tuzbo

Naravno da nece jer se na toj plati ne moze zivjeti. Tom nesretniku obezbijedili djaba stanovanje, hranu i radnu odjecu. A domacem srbinu koji glasa za mileta to ne date. Nije fer.

/ Najnovije