Radnik iz Indije otkrio koliko zarađuje u Bosni i Hercegovini

8
Radiosarajevo.ba
Radnik iz Indije otkrio koliko zarađuje u Bosni i Hercegovini
Foto: Screenshot / Anel Komar, radnik iz Indije u BiH

Zbog odlaska radno sposobnog stanovništva uglavnom u zemlje Evropske unije, poslodavci u Bosni i Hercegovini su, sve češće, primorani za uvoz radne snage iz inostranstva.

Jedna firma iz Laktaša već godinu dana zapošljava radnike iz daleke Indije koji su veoma zadovoljni uslovima rada i primanjima.

Radnik Anel Komar iz Indije, koji radi u ovoj firmi, kaže da je zadovoljan uslovima. “Ranije sam radio u Omanu i Saudijskoj Arabiji. Razlike su male. U ovoj firmi smještaj je dobar. Jedino je hrana u BiH nešto drugačija od one u Indiji. Zaradim oko 500 eura mjesečno (oko 1000 KM) i sav iznos šaljem porodici u Indiju”, kazao je Komar.

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Poslodavci do inostrane radne snage dolaze posredstvom domaćih agencija. “Mi pošaljemo našu ponudu, a oni odluče ko pristaje na tu ponudu, da li traže više, dobijemo video kako oni rade, na osnovu toga izaberemo”, kazala je Ivana Kresojević, zamjenica direktora firme Bepro.

Ona dodaje da naši radnici koji su na birou ne žele da dođu ovdje da rade, tako da je firma već u procesu dovođenja treće grupe radnika iz Indije, piše Glas Amerike

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije