Radnici firme “Zrak” ispred Vlade FBiH: Želimo od rada živjeti, a ne preživljavati

2
Radiosarajevo.ba
Radnici firme “Zrak” ispred Vlade FBiH: Želimo od rada živjeti, a ne preživljavati
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Da li su radnici konačno zadovoljni primanjima?

Uposlenici i bivši radnici sarajevskog preduzeća "Zrak" kako su i najavili okupili su se ispred zgrade Vlade FBiH da izraze svoje nezadovoljstvo uslovima u firmi.

Kako navode, štrajk se održava jer im nisu isplaćene plaće niti su doprinosi regulirani. Mnogi uposlenici ne mogu podići lijekove i stalnu terapiju.

Također, jedan od njihovih ključnih zahtjeva jeste da se usvoji ostavka direktora Isme Hebibovića kao i da nadzorni odbor Zraka podnese ostavku.

Okupljeni su donijeli i transparente na kojima su neke od poruka:

"Želimo od rada živjeti, a ne preživljavati, Vlada FBiH saučesnik pljačke Zrak d.d., Odmah smjena i dogovornost, Vratite dostojanstvo radnicima, Direktore Ismo Hebiboviću, znaš ti šta..."

Podsjećamo, riječ je o preduzeću s većinskim udjelom državnog kapitala čija je djelatnost razvoj i proizvodnja uređaja iz oblasti precizne mehanike, elektromehanike, optike, optoelektronike i elektronike.

Radnici poručuju ukoliko im se niko danas ne obrati morat će poduzeti, kako kažu radikalne poteze. 

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba zabilježio je situaciju ispred Vlade FBiH, pogledajte fotografije u našoj galeriji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije