Radnici Energoinvesta ispred Razvojne banke dobili obećanje za rješenje problema

S. H.
Radnici Energoinvesta ispred Razvojne banke dobili obećanje za rješenje problema
Radnici Energoinvesta danas su, nakon okupljanja ispred zgrade poduzeća, protestirali ispred zgrade Razvojne banke zbog, kako su kazali, ignorantskog odnosa većinskog vlasnika, tj. Vlade Federacije BiH.

"Sindikat Energoinvesta već određeni period ukazuje na problematiku Energoinvesta putem većinskog vlasnika. Inicijativa za smjenu prethodne uprave čiji je rezultat negativan, 26 miliona KM prilikom predaje uprave pokazuje da smo bili upravu.

Jedina stavka koje je bila na većinskom vlasniku bila je da, pored poslova na domaćem tržištu, prati projekte koji nama život znače", rekao je predsjednik Sindikata radnika Almir Salihovića navodeći kako je Razvojna banka dovela u pitanje projekat od 53 miliona KM zbog nemogućnosti ostvarivanja garancije od 5 miliona KM.

Salihović je naveo da su radnicima obećavali rješenje ove situacije, ali da je pomoć izostala, stoga je ovo prvi korak u borbi sindikata.

"Ne želimo da sutra dođemo opet u istu situaciju da nam se većinski vlasnik ponaša kao maćeha i da ispašta Energoinvest", rekao je Salihović.

Od Razvojne banke su, kako je naveo Salihović, dobili usmeno obećanje da će problem biti riješen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije