Radnici Binasa i jutros u štrajku: Ušli u zgradu uprave i tražili direktora

3
Radiosarajevo.ba
Radnici Binasa i jutros u štrajku: Ušli u zgradu uprave i tražili direktora
Print Screen / Radnici Binas

Zbog neisplaćenih plata i toplih obroka, radnici tvornice namjenske industrije Binas u Bugojnu traže smjenu menadžmenta firme i direktora Enesa Memića.

Proizvodnja u ovom preduzeću obustavljena je od 16. augusta, a radnici Binasa i jutros su štrajkovali ispred zgrade uprave gdje su tražili ostavke direktora i drugih nadležnih, a nažalost ni danas im se niko nije obratio.

Predsjednik Sindikata Binasa Bahro Zukić, prethodno je kazao da je situacija katastrofalna, da radnicima duguju četiri plaće, tri topla obroka i uvezivanje PIO osiguranja od septembra 2019. godine do danas, piše Bugojno Danas.

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

“Poslali smo dopis premijeru Novaliću i ministru Džindiću, bili smo na sastanku, obećano nam je nešto. Plaća nam je bila obećana još prošle sedmice, nije isplaćena, a direktor čitavu sedmicu nije došao na posao. Tražimo svoje, tražimo smjenu direktora jer mislimo da nije sposoban za ovaj posao koji trenutno radi”, kazao je Zukić te dodao da se direktor očigledno nije ni potrudio da pronađe poslove.

Radnici su jutros tražili direktora, ušli su u kancelariju direktora gdje im je rečeno im da je na "službenom putu". Okupljeni radnici skandirali su "Ostavke, ostavke, uprava napolje". 

Kako je sve izgledalo pogledajte u videima u nastavku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije