Radnice UKC-a u Banjoj Luci poručile Drašku Stanivukoviću: 'Mi nismo starlete, mi spašavamo živote'

1
Radiosarajevo.ba
Radnice UKC-a u Banjoj Luci poručile Drašku Stanivukoviću: 'Mi nismo starlete, mi spašavamo živote'
Printscreen / Draško Stanivuković

Radnice Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske poručile su u utorak, 22. augusta, ispred ove zdravstvene ustanove da je neprimjerena i krajnje degutantna izjava gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića da su starlete jer su one, kako kažu, prije svega, stručnjaci u svom poslu i spasavaju živote mnogim pacijentima.

Specijalizant pedijatrije na UKC-u Sonja Marinković ističe da je poređenje sa starletama nepoštovanje prema zdravstvenim radnicama koje rade u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Republici Srpskoj u kojoj se zapošljavaju najperspektivniji mladi ljudi.

"Svaki dan radimo na poboljšavanju zdravstvenog sistema za naše pacijente i naša iskrena želja je da se obrati pažnja na ukupan doprinos i zalaganje medicinskih profesionalaca ženskog pola", poručila je Marinković.

Goran Bregović opisao kako je izveo porodicu iz ratnog Sarajeva i ko mu je pomogao

Goran Bregović opisao kako je izveo porodicu iz ratnog Sarajeva i ko mu je pomogao

Medicinska sestra iz Urgentnog centra Irena Grabež, koja u ovoj zdravstvenoj ustanovi radi 25 godina, ističe da je razočarana izjavom gradonačelnika Banje Luke, s obzirom na to da se one danonoćno bore za živote i zdravlje pacijenata.

"UKC Republike Srpske ima veoma dobar kadar, edukovan po najnovijim medicinskim smjernicama", naglasila je Grabež.

Sa protesta radnica UKC RS
Foto: Facebook: Sa protesta radnica UKC RS

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije