Drama u UKC RS: Pacijent izazvao požar, zaposleni gasili vatru

3
Radiosarajevo.ba
Drama u UKC RS: Pacijent izazvao požar, zaposleni gasili vatru
Foto: Srpska info / UKC RS

Pacijent (68) izazvao je jutros požar na četvrtom spratu Centralnog medicinskog bloka Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske na odjelu pulmologije, saopšteno je iz UKS RS.

U UKC Srpske su rekli da se radilo o manjem požaru.

Požar je lokalizovan pravovremenom reakcijom medicinskog osoblja Klinike i vatrogasnog odjeljenja UKC RS i sve je prošlo bez težih posljedica po osobe i sa manjom štetom po imovinu.

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

"Radi se o pacijentu sa teškom malignom bolešću koji je pokušao zapaliti fiksator-vezalicu od infuzije i tom prilikom je došlo do zapaljenja bolničke posteljine", pojasnili su iz UKC RS.

Prema riječima dr. Mladena Duronjića, načelnika Klinike za pulmologiju, pacijent je zadobio manju opekotinu po ruci i adekvatno je zbrinut.

"Osoblje UKC RS postupilo je prema svim internim pravilima, a protivpožarni sistem reagovao je pravovremeno čime je izbjegnuta veća šteta po pacijente i inventar, a slučaj je prijavljen nadležnim organima", rekao je dr Duronjić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije