Radiosarajevo.ba saznaje: Tužilaštvo podnijelo žalbu sudu u Ljubuškom u slučaju 'Denis Buntić'

3
A. Sokolović
Radiosarajevo.ba saznaje: Tužilaštvo podnijelo žalbu sudu u Ljubuškom u slučaju 'Denis Buntić'
Foto: Instagram / Denis i Klara Buntić iz sretnih dana

Denis Buntić, bivši rukometni reprezentativac Hrvatske, priveden je tokom proteklog vikenda u Ljubuškom, zbog porodičnog nasilja nad suprugom Klarom Buntić. Bosanska policija je u kući pronašla i cijeli arsenal oružja.

Ipak, pušten je nakon ispitivanja i neće u pritvor.

Kako saznaje portal Radiosarajevo.ba, Tužiteljstvo Zapadno-hercegovačkog kantona u rano u utorak, 26. septembra, podnijelo je žalba Općinskom sudu u Ljubuškom, zbog bitnih povreda kaznenog postupka i zbog pogrešne i nepotpune utvrđenosti činjeničkog stanja.

Pogledajte kakva atmosfera vlada na koncertu Amire Medunjanin

Pogledajte kakva atmosfera vlada na koncertu Amire Medunjanin

Podignuta optužnica

Ovu informaciju je za naš portal potvrdio Josip Aničić, tužitelj Tužilaštva ZHK.

"Poznato je da je Županijsko tužiteljstvo predložilo određivanje pritvora D. B., rođenom 1982. u Ljubuškom, zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, ali i zbog opasnosti ponavljanja kaznenog djela, što je zasnovano i zbog činjenice da je 2020. protiv D. B. podignuta optužnica za nanošenje teških tjelesnih ozljeda, koje je nanio jednoj osobi. Taj postupak je trenutno na Općinskom sudu u Ljubuškom i još nije okončan. Danas je Tužiteljstvo podnijelo žalbu zbog bitnih povreda kaznenog postupka i zbog pogrešne i nepotpune utvrđenosti činjeničkog stanja", kaže Josip Aničić za Radiosarajevo.ba.

Poznao je da Denis Buntić nije završio u istražnom pritvoru nakon premlaćivanja supruge. Pojedini mediji su pisali da nije, jer mu je majka Vinka Buntić, viša referentica suda u Ljubuškom.

"To ne mogu komentirati, jer taj podatak ne postoji u spisu. Međutim, smatram i nadam se da to nije utjecalo na odluku suda za određivanje o pritvoru. Iskren da budem, do ovog slučaja nisam povezivao kao majku osumnjičenika", dodao je Aničić.

Josip Aničić, glavni tužitelj ZHK
Foto: Radiosarajevo.ba: Josip Aničić, glavni tužitelj ZHK

Podsjetimo, Denisu Buntiću su određene mjere zabrane prilaska supruzi na udaljenost ne manju od 100 metara, te se svakodnevno mora javljati u policijsku stanicu.

"Saslušat ćemo svjedoke, napraviti balistička vještaćenja oružja i streljiva, kao i uzimanje medicinske dokumentacije oštećene iz bolnice u Mostaru gdje je Klara Buntić primljena, poduzet će se i biološko vještaćenje, DNK i psihološka procjena", dodao je Josip Aničić za nap portal.

Šokantna ispovijest supruge rukometaša Denisa Buntića: 'Ubio bi me da nisam pobjegla kroz balkon'

Šokantna ispovijest supruge rukometaša Denisa Buntića: 'Ubio bi me da nisam pobjegla kroz balkon'

Napad Denisa Buntića na suprugu Klaru dogodilo se u Ljubuškom, gdje bračni par i živi. Ovaj put je kaže Klara, pred očima vidjela smrt. Iskoristila je mali trenutak nepažnje, pobjegla preko balkona i pozvala rodbinu, onda je stigla policija.

"Tukao me rukama nogama, svime, mislim da je bio neki predmet, ali mi se zacrnilo. Čini mi se da je fen u pitanju, po glavi, rebrima, što god je stigao", govori Klara pa dodaje da je Denis bio alkoholiziran i drogiran.

Zadnji put kad je bio nasilan je bilo dan prije djetetovog krštenja...

"On je dok je mene udarao, imao dijete u rukama. Niko od prisutnih ga nije spriječavao, upravo zbog toga što je beba bila kod njega", tvrdi Klara Buntić, a sve možete čuti na linku OVDJE na snimku koji je Klara Buntić ustupila kolegama sa Jutarnjeg lista u želji da joj on 'može spasiti život".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije