Poslušajte snimak brutalnog zlostavljanja Klare Buntić, deset minuta čistog užasa

10
Radiosarajevo.ba
Poslušajte snimak brutalnog zlostavljanja Klare Buntić, deset minuta čistog užasa
Foto: Instagram / Denis i Klara Buntić iz sretnih dana

Denis Buntić, bivši rukometni reprezentativac Hrvatske priveden je u Ljubuškom zbog porodičnog nasilja, a policija je u kući pronašla i cijeli arsenal oružja.

Ipak, pušten je nakon ispitivanja i neće u pritvor.

Denisa Buntića, nekadašnjeg rukometnog reprezentativca Hrvatske, fotografisala je supruga, a tri sata nakon nastanka fotografija je pretukao.

Tijelo sina proslavljenog trenera tuzlanske Slobode pronađeno u Beogradu

Tijelo sina proslavljenog trenera tuzlanske Slobode pronađeno u Beogradu

"Meni je jako teško razgovarati o ovome svemu, u šoku sam, apsolutnom šoku. Teško mi je, s emocijom prolazim kroz to sve, ipak je moj suprug. Nasilja je nažalost oduvijek bilo, ali nikad kao u ovom intenzitetu zadnjih godina.

Veći dio nasilja se dogodio i kad sam bila u drugom stanju, završila sam na prijevremenom porođaju, sve je srećom prošlo u redu", kaže Klara Buntić, supruga Denisa Buntića.

Policajci zaustavili vozilo za koje je prijavljena krađa: Kada su shvatili ko je vozač ostali u šoku

Policajci zaustavili vozilo za koje je prijavljena krađa: Kada su shvatili ko je vozač ostali u šoku

Sve se dogodilo u Ljubuškom, gdje bračni par i živi. Ovaj put je kaže, pred očima vidjela smrt, iskoristila je mali trenutak nepažnje, pobjegla preko balkona i pozvala rodbinu, onda je stigla policija.

"Tukao me rukama nogama, svime, mislim da je bio neki predmet, ali mi se zacrnilo, čini mi se da je fen u pitanju, po glavi, rebrima, što god je stigao", govori nam pa dodaje da je bio alkoholiziran i drogiran.

"Zadnji put kad je bio nasilan je bilo dan prije djetetovog krštenja, on je dok je mene udarao, imao dijete u rukama. Niko od prisutnih ga nije spriječavao, upravo zbog toga što je beba bila kod njega", tvrdi.

Denis Buntić se od rukometne karijere oprostio 2018-te godine. U hrvatskom dresu osvojio je dva svjetska srebra, europsko srebro i bronzu, kao i olimpijsku bronzu 2012. godine. Igrao je na poziciji desnog vanjskog, visok je gotovo dva metra. U Hrvatskom rukometnom savezu oštro osuđuju bilo kakav oblik nasilja.

"O ovome smo doznali iz medija. Dok je bio član naših selekcija, nikada nije pokazivao posebnu agresivnost, osim one na sportskom terenu u žaru borbe. Isto tako nikada nije spominjao nikakvo oružje, a kamoli da ga posjeduje", poruka je rukometnog saveza.

Počelo saslušanje ljekara s KCUS-a u slučaju Dženan Memić: 'Poznata su njihova imena, a i saradnici'

Počelo saslušanje ljekara s KCUS-a u slučaju Dženan Memić: 'Poznata su njihova imena, a i saradnici'

Nakon privođenja i ispitivanja, Buntić je pušten na slobodu. Policajci su i pri pretresu kuće pronašli veliku količinu oružja.

"On je stvarno bio siguran u to da me ubije. A zašto ima toliko oružja? A ne znam, za događaje, za lov. Ima četiri zolje, automate, kalašnjikove, bombe, pištolje. Sedam policajaca je došlo u kuću, pretresli sve", poručuje.

Traži i zaštitu institucija u BiH.

"Molim se da se slučaj prebaci na neki drugi sud, jer on ovdje u Ljubuškom ima preveliki uticaj. Strah me za vlastiti život, za život mog djeteta, kao i za mog brata jer mu je prijetio da će ga ubiti, da će nas sve dokrajčiti. To je čovjek kojeg ja preko noći ne mogu prestati voljeti, ja sam sve to trpila jer ga volim", zaključila je.

Upozoravamo da je snimak vrlo uznemirujući, te ga možete poslušati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije