Počelo saslušanje ljekara s KCUS-a u slučaju Dženan Memić: 'Poznata su njihova imena, a i saradnici'

7
A. S.
Počelo saslušanje ljekara s KCUS-a u slučaju Dženan Memić: 'Poznata su njihova imena, a i saradnici'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Arijana i Dženan Memić

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine počelo je saslušanjem ljekara sa KCUS-a u slučaju "Dženan Memić", potvrđen oje za portal Radiosarajevo.ba.

To je za naš portal potvrdio Ifet Feraget, advokat porodice Memić, a u MUP-u KS se, prema informacijama Radiosarajevo.ba, saslušavaju ljekari koji su vještačili zdravstveno stanje Alise Ramić (rođ. Mutap).

"Tačno je da je u toku istraga i da se provode istražne radnje saslušanja ljekara sa KCUS-a. U cilju istrage i svih narednih akcija Tužilaštva BiH, više detalja ne mogu kazati", dodao je Ifet Feraget za Radiosarajevo.ba.

Važna informacija za vozače u Sarajevu: Danas izmjena režima saobraćaja

Važna informacija za vozače u Sarajevu: Danas izmjena režima saobraćaja

Kontaktirali smo i Muriza Memića, oca Dženana Memića, koji je za naš portal također dao komentar, ali u cilju istrage i on nije mogao mnogo govoriti.

"Što se tiče amnezije Alise Mutap, sve je tu noć kada je Dženan došao na KCUS završeno. Poznata su imena ljekara koji su učestovavali u tome, a i njihovih saradnika. Zna se i ko je utjecao na te ljekare.

Alisa Mutap, Zijad Mutap
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba: Alisa Mutap, Zijad Mutap

A posebnno me interesuje istraga oko bivše direktorice Hitne pomoći Sene Softić-Taljanović, jer znamo da je bio istrgnut dio protokola i brisao se snimak poziva. Na sudu smo čuli da je ona uvela pacijenta na stražnja vrata, bliskog rođaka. Zbog istrage i ja ne mogu ništa više kazati o ovome", dodao je Muriz Memić za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine u julu 2023. godine izreklo  je drugostepenu presudu u predmetu “Zijad Mutap i drugi”, u vezi sa slučajem smrti Dženana Memića 2016. godine, kojom su optuženi Alisa Ramić i Hasan Dupovac proglašeni krivim zbog prikrivanja dokaza.

Muriz Memić za Radiosarajevo.ba: 'Ovo je zrnce pravde za Dženana, a za građane BiH ovo je planina!'

Muriz Memić za Radiosarajevo.ba: 'Ovo je zrnce pravde za Dženana, a za građane BiH ovo je planina!'

Alisa Ramić, djevojka stradalog Dženana Memića je osuđena na dvije i po godine zatvora, a Hasan Dupovac, bivši načelnik Odjeljenja za saobraćajne istrage u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo (KS), na tri godine zatvora.

Alisa Ramić je proglašena krivom zbog davanja lažnog iskaza, a Dupovac je osuđen zbog zloupotrebe položaja.

Zijad Mutap, Alisa Ramić, Hasan Dupovac, Josip Barić i Muamer Ožegović su se teretili da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa na prikrivanju dokaza u vezi sa stradanjem mladića Dženana Memića u Velikoj aleji u sarajevskom naselju Ilidža.

Alisa Ramić i Hasan Dupovac su proglašeni krivima, dok su ostalo troje optuženih oslobođeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije