Putnica iz BiH u punom autobusu, pozitivna na COVID putovala za Njemačku

1
Radiosarajevo.ba
Putnica iz BiH u punom autobusu, pozitivna na COVID putovala za Njemačku
Foto: EPA-EFE / Njemačka

U subotu se društvenim medijima proširila vijest o državljanki Bosne i Hercegovine koja je uzrokovala ogroman problem na njemačkoj granici.

Super radio Münchenpiše da je riječ o osobi inicijala Z.K., koja je prema nalazu PCR testa pozitivna na koronavirus, krenula je iz Bosne i Hercegovine za Njemačku autobusom sa šezdest drugih putnika i dva vozača. Problem je nastao jer je rezultat testa koji je putnica dala na uvid bio napisan na latinskom jeziku, te vozači nisu uvidjeli da je ona pozitivna na virus.

Putnica s pozitivnim nalazom na koronavirus uspjela je bez problema prijeći hrvatsku i slovensku granicu, a problem je tek otkriven na njemačkoj granici. Tu je ona zadržana od strane njemačke policije, osobe koje su imale pravo boravka u Njemačkoj su mogle nastaviti put do svoga odredišta, dok su ostali putnici, njih 21, vraćeni natrag u Bosnu i Hercegovinu.

Iz kompanije “Kantić Touristik d.o.o.” koja je bila zadužena za prijevoz putnika priopćili su kako planiraju pokrenuti tužbu protiv nesavjesne putnice radi ugrožavanja života putnika i vozača te nastalih troškova organizacije povratka putnika kojima je bio odbijen ulazak u Njemačku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije