Bursać i Puljić oštro reagirali na potez Čovića da glasa protiv sankcija Rusiji

9
Radiosarajevo.ba
Bursać i Puljić oštro reagirali na potez Čovića da glasa protiv sankcija Rusiji
Foto: Privatni album / Bursać, Čović i Puljić

Na društvenim mrežama i dalje je jedna od aktuelnijih tema glasanje predsjednika HDZBiH i predsjedavajućeg Doma naroda BiH Dragana Čovića protiv sankcija Rusiji.

Podsjetimo, osim Čovića, protiv sankcija je glasala i bivša ministrica odbrane BiH Marina Pendeš, dok su Bariša Čolak i Lidija Bradara bili suzdržani.

Čović i ostali pridružili s se delegatima SNSD-a Milorada Dodika i SDS-a Mirka Šarovića.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Bivša premijerka Republike Hrvatske i nekadašnja predsjednica Hrvatske demokratske zajednice Hrvatske Jadranka Kosor ranije se oglasila na Twitteru, gdje je Čovićev potez nazvala "provodinim i jadnim licemjerjem".

„Sad ćemo opet gledati g. Čovića koji glasa protiv sankcija Rusiji kako se slika na sastancima u Vladi u Zagrebu, u RH, članici EU koja je za sankcije zbog brutalne agresije na Ukrajinu. Kakvo providno jadno licemjerje“, navela je Kosor u svom tweetu.

Nešto kasnije na istoj društvenoj mreži se oglasio Dragan Bursać, ugledni novinar i kolumnista portala Radiosarajevo.ba.

On je reagirao na tweet dugogodišnjeg novinara i dopisnika Al Jazeere Balkans iz Washingtona Ivice Puljića, koji je na Twitteru napisao:

"Dragan Čovic i HDZ se nikada neće oporaviti od ove podlosti. Nadam se da ćete svi dobiti europske i americke sankcije. I jos se usuđujete reći da zastupate interese Hrvata iz BiH! Sram vas bilo, stali ste uz ruskog agresora. Ljudi ste bez časti i humanosti. Glupi ste i jadni", napisao je Puljić.

Na njegovu objavu na Twitteru reagirao je i Bursać i ona je posvećena Draganu Čoviću i njegovom glasanju.

"Dragan Čović njegov HDZ zaista zastupa interese jednog naroda. Ruskog", napisao je Bursać.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije