! / Kosor o Čovićevom glasanju protiv sankcija Rusiji: Kakvo providno jadno licemjerje

24. 03. 2022. u 23:05:00 F.V.

Shares: 0

Bivša premijerka Republike Hrvatske i nekadašnja predsjednica Hrvatske demokratske zajednice Hrvatske Jadranka Kosor komentirala je večeras glasanje predsjednika HDZBiH i predsjedavajućeg Doma naroda BiH Dragana Čovića protiv sankcija Rusiji.

odsjetimo, osim Čovića, protiv sankcija je glasala i bivša ministrica odbrane BiH Marina Pendeš, dok su Bariša Čolak i Lidija Bradara bili suzdržani. Čović i ostali pridružili s se delegatima SNSD-a Milorada Dodika i SDS-a Mirka Šarovića.

„Sad ćemo opet gledati g. Čovića koji glasa protiv sankcija Rusiji kako se slika na sastancima u Vladi u Zagrebu, u RH, članici EU koja je za sankcije zbog brutalne agresije na Ukrajinu. Kakvo providno jadno licemjerje“, navela je Kosor.

Zagrebački “Jutarnji list” primijećuje pak da lideri lokalnog HDZ-a BiH i dalje čvrsto brane političke stavove Republike Srpske i njezinog formalnog vođe, člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika.

Čović se često poziva na hrvatsku politiku u BiH kao jamac europskog puta te zemlje. Što tvorno, djelovanjem u Domu naroda Parlamentarne Skupštine BiH, poništava uporno radeći protiv europske politike i interesa hrvatskog naroda”, naveo je Željko Trkanjec, ugledno novinar i urednik iz Jutarnjeg. 

Posjetimo, da se Čović krajem februara oglasio, ali nije osudio rusku agresiju na Ukrajinu.

Lider HDZBiH je 2020. godine izrazio žaljenje što „nažalost, ovdje ima ruskog utjecaja“.

Tokom pandemije COVID-19 Čović je insistirao na dolasku pripadnika ruske vojske u Mostar, što su institucije BiH onemogućile.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (9)