Prvi slučaj koronavirusa u Hercegovini

Radiosarajevo.ba
Prvi slučaj koronavirusa u Hercegovini
Twitter / Ilustracija

Zaraženih: 188.386
Umrlih: 7.499
Oporavljenih: 79.927
Broj slučajeva u BiH: 27

Prvi slučaj koronavirusa pojavio se u Hercegovini! Potvrdio je to direktor SKB Mostar Ante Kvesić, a neslužbeno saznajemo da je muškarac nedavno došao iz Italije te je od ponedjeljka bio hospitaliziran u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

Sa muškarcem je na testiranje došao i sin, za kojeg je ustanovljeno da je nalaz negativan. Oba nalaza su poslana na potvrdu u Sarajevo. 

Poznato koliko je osoba u samoizolaciji u HNK i ZHK

U ponedjeljak u šest sati na snagu je stupila odluka da se svi državljani Bosne i Hercegovine koji ulaze u našu zemlju upućuju u samoizolaciju, s ciljem prevencije širenja koronavirusa. Ove su se mjere počele provoditi na šest graničnih prijelaza u Bosni i Hercegovini.

Podsjetimo, više osoba je testirano u proteklih mjesec dana u prostorijama SKB Mostar na virus COVID-19, ali do sada je svaki nalaz bio negativan i ovo je prvi slučaj zaraze u Hercegovini.

Podsjećamo, u RS-u do sada je potvrđeno 20 slučajeva pozitivnih na novi virus SARS-CoV-2 (Banja Luka-16, Čelinac-2, Laktaši-1 i Srbac-1), dok je u FBiH ovo sedmi slučaj.

Uskoro više informacija...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije