Prva reakcija prof. dr. Gavrankapetanovića nakon izbora za direktora Opće bolnice

1
A. S.
Prva reakcija prof. dr. Gavrankapetanovića nakon izbora za direktora Opće bolnice
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ismet Gavrankapetanović

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović jednoglasno je izabran za direktora Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu.

Prof. dr. Gavrankapetanović dobio je povjerenje Upravnog odbora Opće bolnice. 

Izabnan je na mandatni period od četiri godine i ova odluka je proslijeđena Ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo na potvrđivanje.

Prof. Gavrankapetanović je od 1. jula prošle godine bio na funkciji vršioca dužnosti direktora Opće bolnice i za kratko vrijeme je postigao izvanredne rezultate.

"Hvala na ukazanom povjerenjuZadovoljstvo mi je da mogu dalje služiti bolesnima i osoblju Opće bolnice, koja u ovoj zdravstvenoj kataklizmi pokazuje zašto je naš poziv pomaganja drugome veličanstven i neponovljiv", kazao je u prvoj reakciji za medije prof. dr. Ismet Gavrankapetanović za portal Radiosarajevo.ba.

Na vijest o izboru prof. Gavrankapetanovića za direktora Opće bolnice jutros su stigle brojne čestitke naših građana i osoba iz javnog života, u kojima se navodi da je profesor svojim primjerom pokazao veliku požrtvovanost i rad za dobrobit pacijenata, te da im je vratilo sigurnost u naš zdravstveni sistem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije