Prva reakcija Nermina Nikšića nakon smjene Sebije Izetbegović

14
FENA
Prva reakcija Nermina Nikšića nakon smjene Sebije Izetbegović
Foto: Printscreen / Nermin Nikšić i Sebija Izetbegović

Federalni premijer Nermin Nikšić, nakon što je Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) smijenio dosadašnju direktoricu Sebiju Izetbegović.

Nermin Nikšić pooželio je dr. Alenu Pilavu mnogo sreće u radu na poziciji v.d. generalnog direktora i zahvalio mu se što je prihvatio da se uhvati ukoštac sa brojim problemima i izazovima na KCUS-u.

"Zdravstvo u Bosni i Hercegovini je komplikovan i složen sistem. Zato je vrlo važno da građani znaju da će potrebe pacijenata uvijek biti osnovni cilj i važnije od ušteda."

Pitali smo nadležne: Kako se građani BiH mogu liječiti kad su u inostranstvu?

Pitali smo nadležne: Kako se građani BiH mogu liječiti kad su u inostranstvu?

"Na kraju, KCUS-u novac i dajemo kako bi pacijenti imali najbolje uvjete liječenja, a ne da štedimo dok pacijenti sami kupuju ono što bi morali od bolnice dobiti", napisao je Nikšić na Facebooku.

Očekuje da će buduće rukovodstvo ovu ustanovu voditi poštujući prava svih, a ne samo povlaštenih uposlenika, ali i da će oni morati poštovati svoje obaveze.

Službeno: Sebija Izetbegović smijenjena sa pozicije generalne direktorice KCUS-a

Službeno: Sebija Izetbegović smijenjena sa pozicije generalne direktorice KCUS-a

"Liječenje nikome neće biti uskraćeno. Dr. Alenu Pilavu želim mnogo sreće u radu na poziciji v.d. generalnog direktora i zahvaljujem mu se što je prihvatio da se uhvati u koštac sa brojim problemima i izazovima na KCUS-u."

"Poznajući dr. Pilava, siguran sam da će iskoristiti svoje veliko znanje i iskustvo da do izbora generalnog direktora pokrene promjene koje će od KCUS-a napraviti mjesto savremenog liječenja pacijenata", zaključio je Nikšić.

Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu u ponedjeljak, 27. novembra, smijenio je na sjednici generalnu direktoricu ove zdravstvene ustavnove Sebiju Izetbegović te je za novog vršioca dužnosti direktora imenovan Alen Pilav.

Dr. Alen Pilav je doktor medicinskih nauka i priznati stručnjak iz oblasti torakalne hirurgije. Na KCUS-u je zaposlen od 1992. kada je kao apsolvent na Ortopedskoj klinici KCUS-a pomagao u zbrinjavanju ranjenika u opkoljenom gradu. Pilav predaje na odsjeku za hirurgiju na Medicinskom fakultetu Univerziteta SSST u Sarajevu.

Ko je prim. dr. Alen Pilav: Doktor medicinskih nauka i priznati svjetski stručnjak na čelu KCUS-a

Ko je prim. dr. Alen Pilav: Doktor medicinskih nauka i priznati svjetski stručnjak na čelu KCUS-a

Član je Europskog udruženja torakalnih hirurga, Europskog respiratornog udruženja, Europskog udruženja endoskopske kirurgije i Udruge endoskopskih kirurga Bosne i Hercegovine. Također je član i Upravnog odbora JU Dom zdravlja Sarajevskog kantona, a ranije je bio član Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja KS i Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Podsjetimo, Ismet Gavrankapetanović, aktuelni direktor Opće bolnice 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' i Mevludin Mekić, bivši predsjednik Upravnog odbora UNSA-e, doktor Alen Pilav i Sanela Salihagić, šefica Klinike za rekonstruktivnu i plastičnu hirurgiju KCUS-a, bili su kandidati za novog generalnog direktora Kliničkog centra u Sarajevu (KCUS) o čemu je naš portal ranije ekskluzivno prošle sedmice pisao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije