Protesti u znak podrške Ukrajini: "Je**o vas svjetski poredak"

Radiosarajevo.ba
Protesti u znak podrške Ukrajini: "Je**o vas svjetski poredak"
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Protesti u Sarajevu: Podrška Ukrajini

U Sarajevu je počeo skup solidarnosti sa narodom Ukrajine, nakon što je jučer Rusija agresivno počela svoju invaziju na ovu evropsku zemlju.

"Mislima i srcima mi smo uz naše kolegice i kolege, prijatelje, partnere, učesnike, i uz naše publike u Ukrajini. Jedna naša kolegica noć će provesti u metro stanici, druga će spavati poluobučena, treća je našla uski hodnik kao mjesto koje joj se čini najsigurnije. Poznate su vam ove priče?", navedeno je u najavi.

Okupilo se stotinjak građana, a prisutan je i ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Field.

Preokret: Džanan Musa i njegova zaručnica u zagrljaju, nema govora o raskidu

Preokret: Džanan Musa i njegova zaručnica u zagrljaju, nema govora o raskidu

Postavljeni su plakati sa snažnim porukama: "Zaustaviti rat u Ukrajini", "Je**o vas svjetski poredak", "Stop imperijalizmu".

Nekoliko građana je uz gitaru i zapjevalo i na taj način izrazilo svoju solidarnost. Prema mišljenju mnogih, stanje u Ukrajini podsjeća ih na period 1992-1995 kada je izvršena agresija na našu zemlju. Napad ruskih snaga na glavni ukrajinski grad Kijev, uveliko podsjeća na opsadu Sarajeva.

I ko bi mogao bolje razumjeti Ukrajince od onih koji su već scenarij granatiranja, tenkova na ulicama i konstantnog napada, već preživjeli.

Pogledajte video koji je zabilježio fotoreporter portala Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije