Protesti odgođeni: Sindikati policije postigli dogovor s Vladom o PIO sistemu

E. H.
Protesti odgođeni: Sindikati policije postigli dogovor s Vladom o PIO sistemu
Predstavnici Unije samostalnih sindikata policijskih službenika u FBiH postigli su danas dogovor s Vladom FBiH, u vezi izmjena i dopuna Zakona o PIO, kojima bi policijski službenici dobili poseban status.

Tačnije, na danas održanom sastanku Vlade i predstavnika policijskih sindikata potpisan je jedan sporazum, kojim se Vlada FBiH obavezala na hitno rješavanje ovog problema

"Na sastanku smo uspjeli postići neki dogovor i potpisan je sporazum, kojim se Vlada FBiH obavezuje da će već sutra početi rješavati naše zahtjeve. Oni će na sutrašnjoj sjednici dogovoriti prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima, te da će ga uputiti u hitnu parlamentarnu proceduru. Također, uz to bit će upućen i zahtjev da se o ovom zakonu raspravlja zajedno s Zakonom o PIO", pojasnio je za Radiosarajevo.ba predsjednik Unije sindikata policijskih službenika u FBiH Mirza Hadžiabdić.

On je dodao da se, u skladu s ovim dogovorom, protesti policijskih službenika najavljeni za četvrtak privremeno odgađaju do daljnjeg.

"Proteste na kojima se trebalo pojaviti 5.000 policajaca iz cijele FBiH odgađamo do daljnjeg, zbog postignutog sporazuma. Ipak, ostat ćemo u pripravnosti i čekat ćemo da vidimo da li će naši zahtjevi biti ispunjeni", zaključio je Hadžiabdić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije