Novi protest "Pravda za Davida": Prepun Davidov trg, više hiljada osoba

Radiosarajevo.ba
Novi protest "Pravda za Davida": Prepun Davidov trg, više hiljada osoba

Na Trgu Krajine, kojeg su građani preimenovali Davidov trg  u Banjoj Luci, trenutno se održava novo protestno okupljanje građana na skupu pod nazivom "Pravda za Davida - STOP nekažnjenim ubistvima u Banoj Luci", u znak podrške roditeljima Davida Dragičevića (21),

Podsjetimo, David Dragičević je mladić iz Banje Luke čiji je nestanak prijavljen 18. marta, a tijelo pronađeno 24. marta na ušću rijeke Crkvena u Vrbas.

Nakon identifikacije njegovog tijela, od 26. marta počela su okupljanja građana organizovana putem Facebook grupe pod nazivom "Pravda za Davida" koja trenutno broji više od 80.000 građana, a koja je, kako se navodi, "formirana s ciljem rasvjetljavanja slučaja nestanka i ubistva Davida Dragičevića".

Danas je Davidov otac Davor Dragičević dobio prijetnje od 32-godišnjaka. Nezvanično riječ je o Srđanu Gajiću.

"U svojstvu osumnjičenog zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti jučer je ispitan S.G. (1986.) iz Laktaša", potvrđeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Građani Banje Luke i ostali iz Bosne i Hercegovine kazali su da će se na Davidovom trgu okupljati svaki dan u znak podrške. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije