Parlament FBiH: Borci nezadovoljni, povećano prisustvo specijalaca

Radiosarajevo.ba
Parlament FBiH: Borci nezadovoljni, povećano prisustvo specijalaca
Od ukupno 38 amandmana koliko je upućeno na Prijedlog zakona o pravima demobilisanih boraca na sjednici Vlade Federacije BiH prihvaćeno je samo njih devet.

To je izazvalo novo nezadovoljstvo okupljenih boraca pred zgradom Parlamenta FBiH, koji svoje nezadovoljstvo iskazuju uzvicima "lopovi, lopovi...".

Kako javlja novinarka Radiosarajevo.ba s lica mjesta, pojačano je prisustvo pripadnika specijalne policije.

"U ovom trenutku je sve pod kontrolom. Kako nam javljaju ekipe s terena, većih incidenata nema. Borci iskazuju svoje nezadovoljnstvo riječima, ali sukoba između bivših boraca i pripadnika specijalne policije, nije došlo", potvrdili su za naš portal iz MUP-a KS. 

Podsjetimo, od jutros je blokirana saobraćajnica na Skenderiji u Sarajevo. U glavni grad BiH su stigli bivši borci iz svih dijelova BiH koji traže pravedniji zakon uz objavu registra i jasno definiranje ko će imati pravo na borački dodatak.

U ovom trenutku, Edin Mušić, predsjedavajući Predstavničkog doma, zatražio je pauzu, koju su zastupnici izglasali, nakon koje će biti poznato kako će dalje postupiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije