Vukanović pozvao građane na mirne proteste: "Ne jednoumlju i tiraniji"

0
Radiosarajevo.ba
Vukanović pozvao građane na mirne proteste: "Ne jednoumlju i tiraniji"
FOTO: Screenshot / Nebojša Vukanović

Poslanik u Narodnoj skupštini RS, Nebojša Vukanović pozvao je sve one koji žele reći ne "nasilju, gušenju slobode govora, mišljenja i gaženju Ustava" na protest koji će se održati 2. oktobra na Trgu Krajine u Banjoj Luci.

Tako je ozvaničen i datum protesta koji je ranije najavio gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković.

"Svjedoci smo da su brojni mediji, ljudi, organizacije izloženi progonu i nasilju i da se pokušava uništiti slobodna riječ i misao...", rekao je Vukanović u videu.

Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

Poručio je kako se "godinama protiv BN televizije koristi jezik mržnje".

"Često su novinari, urednici izloženi linču, drakonskim kaznama... Mislim da je od neprocjenjivog značaja za društvo imati slobodne medije koji neće dozvoliti da postanemo totalitarno društvo", naveo je Vujanović.

Također je dodao:

"Skupa sa poslanicima u Narodnoj skupštini, sa gradonačelnikom Banja Luke, sa liderima SDS, PDP i drugih opozicionih stranaka, postigli smo dogovor da 2. oktobra, organizujemo mirne građanske proteste. Važno je da što veći broj ljudi dođe na ove proteste kako bismo poslali jasnu poruku – ne jednoumlju, ne tiraniji, ne nasilju nad medijima. Pozivam Banjalučane, sve građane RS, od Trebinja do Novog grada, da dođu na Trg Krajine", poručio je Vukanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije