Nakon što je ošamario Stanivukovića, Lukač poručio u sudnici: Nisam kriv!

8
Radiosarajevo.ba
Nakon što je ošamario Stanivukovića, Lukač poručio u sudnici: Nisam kriv!
Foto: Screenshot / Dragan Lukač napao Draška Stanivukovića

U Osnovnom sudu u Banjoj Luci Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS izjasnio se da nije kriv ni po jednoj tački optužnice za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti bivšeg narodnog poslanika, a koji je sada gradonačelnik Banje Luke Draška Stanivukovića.

Optužnica Lukača tereti da je u decembru 2019. godine u sali Narodne skupštine RS prijetio i udario tadašnjeg poslanika Stanivukovića, pišu Nezavisne novine.

Podsjetimo, u decembru 2019. godine, u toku je bila sjednica Narodne skupštine RS o Programu reforme Bosne i Hercegovine.

Vozač autobusa u Njemačkoj pod istragom: U prevrtanju poginulo četvero ljudi, brojni povrijeđeni

Vozač autobusa u Njemačkoj pod istragom: U prevrtanju poginulo četvero ljudi, brojni povrijeđeni

Lučak je tokom svog obraćanja zaprijetio Stanovukoviću da "više ne smije u skupštinske prostorije donositi zastave NATO saveza".

"Inače ćeš i ti završiti kao što su i zastave završile malo ranije", kazao je Lukač alaudirajući na činjenicu da su zastavice NATO samo sat vremene prije pocijepane isped govornice NSRS-a.

Nakon toga zastupnik Stanivuković je upitao ministra "na koji će to on način završiti" i uputio se prema govornici.

Kad je prišao govornici Lukač je prvo u lice Stanivukoviću bacio nekoliko papirića koje je držao u ruci, da bi ga zatim i ošamario.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije