Stanivuković najavio proteste u Banjoj Luci: "Džabalebaroše nećemo plaćati"

1
Radiosarajevo.ba
Stanivuković najavio proteste u Banjoj Luci: "Džabalebaroše nećemo plaćati"
Foto: Grad Banja Luka / Draško Stanivuković

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke izjavio je da odbornicima skupštinske većine neće isplatiti platu, jer nisu došli na sjednicu gradske skupštine na čijem dnevnom redu je trebalo da bude Prijedlog rebalansa budžeta, te najavio proteste na Trgu Krajine.

Na svom Facebook profilu objavio je kako nastavlja borbu još jače. 

"Ljudi na ulicama su jedini koji mogu DISCIPLINU i RAZUMIJE ih!
Niko neće zaustaviti Banja Luku", napisao je Stanivuković u opisu videa.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

"Oni koji ne budu dolazili na posao neće dobiti platu. Džaba lebaroše nećemo plaćati i nema plate za sve koji žele da opstrujišu. Druga poruku je da ako se ne vrate u klupe narod će se i građani vratiti na ulice. Ako neko kaže da je pozivanje na ulice odraz nemoći, ne, to je odraz moći. Bokada je odraz nemoći", kazao je između ostalog Stanivuković. 

Gradonačelnik Banje Luke je najavio da će, zajedno sa svojim političkim partnerima i nevladinim organizacijama, na Trgu Krajine organizovati proteste protiv ovakvog stanja u gradu.

Predsjednik Skupštine grada Banja Luka Mladen Ilić rekao je jučer da odbornici skupštinske većine danas neće doći na sjednicu gradske Skupštine, te pozvao gradonačelnika na dijalog kako bi se stvorili uslovi da se zasjedanje održi.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije