Proslavimo zajedno 30. godišnjicu bitke i dođite večeras na brdo Žuč

2
Radiosarajevo.ba
Proslavimo zajedno 30. godišnjicu bitke i dođite večeras na brdo Žuč
Foto: Općina Novi Grad / Plan organizovanja manifestacije

U srijedu, 15. juna, na platou Golog Brda, održat će se manifestacija povodom obilježavanja Dana odbrane općine Novi Grad Sarajevo i 30. godišnjice bitke za brdo Žuč, u 17 sati.

Tom prilikom bit će položen kamen temeljac za izgradnju centralnog spomen-obilježja "Krila slobode" u sklopu Memorijalnog kompleksa Žuč.

Na manifestaciji će biti dodijeljena priznanja "Zlatna plaketa odbrane općine Novi Grad Sarajevo" i zahvalnice zaslužnima u odbrambeno-oslobodilačkom ratu.

Nakon oficijelnog dijela, planiran je i muzički program, a za sve posjetioce osiguran je ručak, kao i besplatan prevoz do Golog Brda i nazad.

Općina Novi Grad poziva sve građane koji budu u prilici da nam se pridruže na Golom Brdu, kako bi dostojanstveno i uz druženje obilježili Dan pobjede na brdu Žuč i Dan odbrane općine Novi grad, Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, da se manifestacija obilježavanja ovog značajnog datuma trebala održati 8. juna, ali da je zbog nevremena i kišnih padavina odgođena. U slučaju kiše, manifestacija će se održati u dvorani " Ramiz Salčin" na Mojmilu.

[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/svijet/sjeverna-koreja-testirala-super-velike-bojeve-glave-za-svoj-strateski-krstareci-projektil/542311?type=trending[/related]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije