Pronađena Hurija Hadžić za kojom se tragalo u BiH

8
Radiosarajevo.ba
Pronađena Hurija Hadžić za kojom se tragalo u BiH
Foto: Privatni album / Hurija Hodžić

Hurija Hadžić iz Gračanice za kojom se tragalo nekoliko dana, pronađena je na Buni kod Mostara, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz njene porodice.

Prve informacije kažu kako djevojka nije povrijeđena, te kako se sve dogodilo zbog toga što je Hurija prestala uzimati terapiju, te je došlo do psihičke nestabilnosti.

"Policija iz MUP-a HNK nas je kontaktirala sinoć oko 18 sati i javila lijepu vijest da je Hurija pronađena. Svi smo sretni", kazao je član porodice Hadžić za naš portal. 

Informaciju su nam potvrdili i u Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK).

"U cijelom slučaju nema elemenata krivičnog djela, te je djevojka vraćena u sigurnost obiteljskog doma", potvrdili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK) za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, za 36-godišnjom Hurijom Hadžić iz Gračanice, koja je nestala prije šest dana, tragali su pripadnici policije u cijloj Bosni i Hercegovini, a najviše hercegovački i tuzlanski policajci.

Kao što smo već pisali, Hurija Hadžić je protekle sedmice boravila u Sarajevu zbog poslovnih obaveza, ali umjesto povratka u rodnu Gračanicu zaputila u Konjic iz nepoznatih razloga.

Pripadnici policije su pronašli njezin automobil, ali ne i nju.

Kasnije se saznalo kako je autobusom otputovala za Mostar.

Nakon skoro sedmicu potrage, pronađena je i vraćena porodici u Gračanicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije