Proljeća i sunca ni na vidiku: U BiH kiša i samo kiša - evo do kada se očekuje ovakvo vrijeme

0
Radiosarajevo.ba
Proljeća i sunca ni na vidiku: U BiH kiša i samo kiša - evo do kada se očekuje ovakvo vrijeme
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme, ponegdje sa slabom kišom. Na planinama je zabilježen snijeg.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 0; Ivan Sedlo 6; Bugojno, Sarajevo 8; Bihać, Drvar, Gradačac, Livno, Široki Brijeg 9; Sanski Most, Stolac, Tuzla, Zenica 10; Mostar, Neum 13; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 938 hPa, za 1 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na vrhovima planina sa slabim snijegom. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 10 do 16, na jugu do 18 °C.

Admir Čavalić: 'Protiv sam neradne nedjelje, ima drugih načina kako pomoći radnicima'

Admir Čavalić: 'Protiv sam neradne nedjelje, ima drugih načina kako pomoći radnicima'

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Dnevna temperatura oko 13 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Uz oblačno vrijeme, svježije jutro i umjereni porast temperatura zraka u nastavku dana, preovladavaće relativno povoljne biometeorološke prilike. Hronični bolesnici i meteoropati ne bi trebali imati jačih tegoba. Mjestimični pljuskovi mogli bi povremeno kvariti ugođaj. Od meteopatskih reakcija moguće su, u blažem obliku, glavobolja, promjene raspoloženja, dekoncentracija.

Objavljena je prognoza do subote:

U srijedu 19.04.2023., pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 20 °C. 

U četvrtak 20.04.2023., u većem dijelu zemlje sučano uz umjerenu oblačnost. Povremeni lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 20 °C.

[related]492544[/related] 

U petak 21.04.2023., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Poslije podne i dio večeri lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 15 do 21 °C. 

U subotu 22.04.2023., pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 11, na jugu do 15, a dnevna od 17 do 23 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije