Progon Maršala iz Beograda | Sead Đulić: Tita treba prenijeti u Sarajevo!

/ Komentari (28)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Bosanac

Sve sto nevalja u sarajevo

dedera

preparirati ga i postaviti pored tenka

visocica1662

Stavi ga u svoje dvoriste

EJ, KOMANDANTE...

Sve sto nevalja u sarajevo ka Bosanac BiH ne bi bilo bez Tita, kao ni svih ostalih, od Vardara pa do Triglava. Ali, svi ovi s IQ-om panja ili potomci poraženih iz 1945., ne mogu podnijeti niti dobaciti to kao neupitnu istinu. Ne valja ti Tito kao ni onom chetinaru u Beogradu? Kako se lako prepoznaju i podržavaju kvislinzi na ex-yu prostoru!

REPUBLIKA BOSANSKA

Po svršetka II.svj. rata, Tito je, uz Rodoljuba Čolakovića Bosanca, Mogu Pijadu i druge, odlučno stao protiv pokušaja sa srpske i hrvatske strane za razdiobom BiH. I bio je odlučan: Bosna i Hercegovina bit će samo svoja, bez obzira na sve. I neka bude Republika bosanska!

REPUBLIKA BOSANSKA

*-Mošu Pijadu-*

Šapicu ...

..cko!!!

Ne bi bilo

>>BiH ne bi bilo bez Tita, kao ni svih ostalih, od Vardara pa do Triglava. Ali, svi ovi s IQ-om panja ili potomci poraženih iz 1945., ne mogu podnijeti niti dobaciti to kao neupitnu istinu. Ne valja ti Tito kao ni onom chetinaru u Beogradu? Kako se lako prepoznaju i podržavaju kvislinzi na ex-yu prostoru! ka EJ, KOMANDANTE...<< Ne bi ni njega bilo bez Hladnog rata. Hocemo sad pravit mauzoleje Staljinu i Churchillu?! Zar nije ocito da su vlasku zvijer pustili s lanca cime je pao Zid. Vama jugonostalgicarima prijeko treba religija, komunizam je u tom smislu propo. Kreni u istrazivanje.

Haristeras

Tito je zasluzio da dodje kod nas,antifasista protiv fasista

Masimo

Neka ga tamo gdje i jeste, a gospodin Đulić neka se obrati drugu Nerki da mu malo podigne penziju. Park Vraca se svake godine obnavlja, sta se jos ima obnoviti? Možda i Lenjina da prebacimo gore.

Dobar ;)

Vidim neki dan covjeka spava na klupi. Ne znam je l Jugosloven il narkoman.

taman

sebi ga u avliju smjesti ... da ga gledas s prozora,pametnajokoviću.

visocica1662

>>BiH ne bi bilo bez Tita, kao ni svih ostalih, od Vardara pa do Triglava. Ali, svi ovi s IQ-om panja ili potomci poraženih iz 1945., ne mogu podnijeti niti dobaciti to kao neupitnu istinu. Ne valja ti Tito kao ni onom chetinaru u Beogradu? Kako se lako prepoznaju i podržavaju kvislinzi na ex-yu prostoru! ka EJ, KOMANDANTE...<< E pa strucnjak kada je to tako sto zasjedanju AVNOJ-a ne prizna kao Muslimane nego nas ostavi da se izjasnjavamo kao srbi ili hrvati.Sta mislis akademik.

Pa prenesite ga , sta cekate?

***

Tako je živio Tito

razdiobom BiH. I bio je odlučan: Bosna i Hercegovina bit će samo svoja, bez obzira na sve. I neka bude Republika bosanska! ka REPUBLIKA BOSANSKA<<

Ne pijem dok Paja vozi

***

nooooo

***

Ne pijem dok Paja vozi

***

Ne pijem dok Paja vozi

***

Gost_Radio_Sarajeva

Naravno da treba, u jedinu republiku koja je istinski bila Jugoslavija.

😂😅🤣🤣😂

Vidim neki dan covjeka spava na klupi. Ne znam je l Jugosloven il narkoman. ka Dobar ;)

Gost_Radio_Sarajeva

*-Mošu Pijadu-* ka REPUBLIKA BOSANSKA Ta ti nije tačna.

Ne pijem dok Paja vozi

***

BLAJBURŠKI MASAKR

Za mnoge Hrvate, Bošnjake - Pavelić a za mnoge Srbe - Dražo, su bili narodni heroji a Tito zločinac. Istoriju pišu pobjednici i stalno se istorija prepravlja i od jednih i od drugih i od trećih. SFRJ je bila diktatura proleterijata, jednopartijsko jednoumlje, ne ponovilo se. Neka Titu prebace u Kumrovec ali ga razumljivo neće Hrvati.

Zato jer mu je tako odgovaralo dok je bio živ

Po svršetka II.svj. rata, Tito je, uz Rodoljuba Čolakovića Bosanca, Mogu Pijadu i druge, odlučno stao protiv pokušaja sa srpske i hrvatske strane za razdiobom BiH. I bio je odlučan: Bosna i Hercegovina bit će samo svoja, bez obzira na sve. I neka bude Republika bosanska! ka REPUBLIKA BOSANSKA TITU nije intersovalo šta će biti poslije njega u SFRJ. Drži vodu- dok majstori ne odu. Njemu je bilo dobro, živio k’o kralj, napravio kult ličnosti kao onaj iz Sjeverne Koreje. Uzimao kredite od koga je stigao a narodu davao mrvice. Doduše ni ovi danas nisu bolji od njega, ugledali se na njega.

ZA MNOGE

Za mnoge Hrvate, Bošnjake - Pavelić a za mnoge Srbe - Dražo, su bili narodni heroji a Tito zločinac. Istoriju pišu pobjednici i stalno se istorija prepravlja i od jednih i od drugih i od trećih. SFRJ je bila diktatura proleterijata, jednopartijsko jednoumlje, ne ponovilo se. Neka Titu prebace u Kumrovec ali ga razumljivo neće Hrvati. ka BLAJBURŠKI MASAKR Za sve ujkane i mujkane Pavelić je bio heroj, za sve četinare Draža. Tito je bio i ostao heroj za sve one koji su, u ime humanizma, civilizacije i antifašističkoj otpora najvećoj pošasti koja se ustrojila na čovječanstvo, krenuli u otpor i borbu. Amerikanci, Britanci, Francuzi, kao uvjereni antikomunisti, poštivati su Tita, čak su i vojne glavešine Trećeg Reicha govorili o njemu kao neprijateljskom vođi dostojnom poštovanja. A da ne nabrajamo druge diljem svijeta. Dakle, ne samo partizani.

Ghzi

***

Ne pijem dok Paja vozi

***

/ Najnovije