Šta nam to meteorolozi najavljuju za ovaj vikend: Pročitajte prognozu

Radiosarajevo.ba
Šta nam to meteorolozi najavljuju za ovaj vikend: Pročitajte prognozu
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 15; Sokolac 18; Ivan-sedlo 19; Bugojno, Drvar, Kupres 20; Banja Luka, Goražde, Livno, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica 21; Bihać, Zenica, Zvornik 22; Bijeljina, Prijedor, Tuzla 23; Doboj, Gradačac 24; Stolac 25; Neum, Trebinje 27; Mostar 28.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 4 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Bioprognoza: Uz relativno povoljne biometeorološke prilike, većina populacije će se osjećati bolje u prvom dijelu dana. Poslijepodnevni sati će zbog visokih temperatura, biti dosta neugodni, stoga se hroničnim bolesnicima i meteoropatima preporučuje suzdržavanje od težih aktivnosti, uz reduciranje boravka na otvorenom. Moguće su i reakcije na vrijeme u vidu iscrpljenosti, razdražljivosti i nesanice.

Danas će u našoj zemlji prevladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom, očekuju se u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni, kao i ponegdje u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar, slab do umjeren, u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, veći dio dana, zapadni. Dnevne temperature od 30 do 36 °C.

U Sarajevu sunčano uz malo do umjereno oblačno. Poslijepodne postoji mala vjerovatnoća za pljusak kiše. Dnevna temperatura oko 25 °C.

Subota: Prijepodne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom prijepodneva postupno smanjenje oblačnosti i sunčanije. Tokom dana, razvojem oblačnosti, nestabilno uz kišu, pljuskove i grmljavinu, u zapadnim, jugozapadnim i ponegdje u centralnim dijelovima. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu od 21 do 25, a najviša dnevna od 29 do 35 stepeni.

Nedjelja: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, razvojem oblačnosti, nestabilno uz kišu, pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu od 21 do 25, a najviša dnevna od 29 do 35 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije