Iz FHMZ-a / Prognoza za decembar: Kada će biti najhladnije?

12. 12. 2016. u 17:10:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Do kraja tekuće sedmice u Bosni se očekuje oblačno vrijeme sa mjestimično malim količinama padavina i maglom uz riječne tokove, dok će u Hercegovini biti vedro bez padavina.

Od 15.12. do kraja prognoznog perioda, 27.12. na cijelom prostoru Bosne i Hercegovine prognozira se stabilno vrijeme bez značajnijih padavina.

U predstojećem periodu očekuju nas dosta ujednačene niske temperature kako jutarnje tako i dnevne. U Bosni se jutarnje temperature prognoziraju od -7 do -2, a u Hercegovini od -2 do 3 stepena, dok će dnevne biti u Bosni od -4 do 1, a u Hercegovini od 2 do 7°C.

Najhladnije će biti u razdoblju od 16. do 20. decembra kada se u Bosni minimalne temperature očekuju od -10 do -5, a u Hercegovini od -4 do 1. Dnevne temperature u istom periodu u Bosni će biti od -6 do -1, a u Herceogivni od -1 do 4 °C, stoji u dugoročnoj prognozi na zvaničnoj stranici Federalnog hidrometeorološkog zavoda.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA