Prognoza vremena: Kiša i oblačno vrijeme tokom dana, za vikend promjene

Radiosarajevo.ba
Prognoza vremena: Kiša i oblačno vrijeme tokom dana, za vikend promjene
Danas se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom, dok je u jutarnjim satima, ponegdje u centralnim i istočnim područjima, moguće nešto više padavina.

U Hercegovini umjereno oblačno vrijeme, a mjestimično može pasti i malo kiše. Tokom dana, postupan prestanak padavina, najprije u zapadnim područjima, a do kraja dana i u ostalim djelovima.

Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje od 20 do 24 stupnja.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Tokom dana, postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura oko 9, a najviša dnevna oko 15 stupnjeva.

Kada je riječ o naredna tri dana, tokom četvrtka u BiH će biti malo do umjereno i sunčano vrijeme. Nešto više oblačnosti očekuje se u istočnim područjima. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 21, na jugu zemlje od 23 do 26 stepena.

PROGNOZA VREMENA ZA 20.04.2018 (Petak)., u Hercegovini sunčano, u Bosni malo do umjereno oblačno. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9, na jugu zemlje od 10 do 14, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 21, na jugu zemlje od 21 do 24 stepena.

PROGNOZA VREMENA ZA 21.04.2018 (Subota)., u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje od 9 do 13, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 23, na jugu zemlje od 23 do 26 stupnjeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije