Trodnevna prognoza: Kiša i oblačno vrijeme uz proljetne temperature

Radiosarajevo.ba
Trodnevna prognoza: Kiša i oblačno vrijeme uz proljetne temperature
Danas se u većim dijelovima Bosne i Hercegovine, prije svega u Krajini i sjevernim područjima Bosne, očekuje slabija kiša, dok su u drugoj polovini dana prognozirani jaka kiša i pljuskovi.

Prema informacijama iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jači pljuskovi se očekuju u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog smjera, a najniža temperatura zraka iznosit će između 8 i 13 stepeni Celzijusa.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22°C, na jugu zemlje do 24°C.

U srijedu, 18.04.2018., u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u jutarnjim satima. U Hercegovini više oblačnosti prije podne. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 19°C, na jugu zemlje od 23 do 26°C.

U četvrtak, 19.04.2018., u Bosni i Hercegovini sunčano sa malom do umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 23°C, na jugu zemlje od 24 do 27°C.

U petak, 20.04.2018., u Hercegovini sunčano, u Bosni umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 21°C, na jugu zemlje od 22 do 25°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije