FHMZ: Danas sunčano i temperature do 25 C, a u nedjelju oblačno vrijeme

Radiosarajevo.ba
FHMZ: Danas sunčano i temperature do 25 C, a u nedjelju oblačno vrijeme
Federalni hidrometerološki zavod objavio je na svojoj stranici prognozu za vikend.

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama moguća je i niska oblačnost. Krajem dana i u večernjim satima postupno naoblačenje. Ponegdje u istočnim i sjeveroistočnim područjima može pasti malo kiše ili kratkotrajni pljusak.

Vjetar u Bosni umjeren istočnog smjera. U Hercegovini prije podne bura, a tokom dan umjeren jugoistočni vjetar. Jutarnja temperatura od 7 do 11, na jugu od 10 do 14, a najviša dnevna od 19 do 25 stepeni.

U Sarajevu u jutarnjim satima niska oblačnost. Tokom dana, malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Krajem dana, postepeno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 8, a najviša dnevna temperatura oko 22 stepena.

Nedjelja i ponedjeljak

U nedjelju će biti pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima očekuje se kiša i pljuskovi. Na istoku i jugoistoku Hercegovine bez padavina. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni.

U ponedjeljak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, kiša i pljuskovi se očekuju u sjevernim područjima, a poslije podne i u centralnim i zapadnim djelovima.

Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 17, a najviša dnevna od 17 do 23, na jugu do 25 stupnjeva.

U utorak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, slaba kiša se očekuje u istočnim područjima. Tokom dana, kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuje u cijeloj zemlji. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 17, a najviša dnevna od 19 do 25 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije