Prognoza do 25. aprila: Velike promjene vremena pred nama - kiša i vjetar i natprosječne temperature

0
Radiosarajevo.ba
Prognoza do 25. aprila: Velike promjene vremena pred nama - kiša i vjetar i natprosječne temperature
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je prognozu do 25 aprila 2023. godine. 

Polja visokog zračnog pritiska, narednih dana, diktiraće vremenske prilike u Bosni i Hercegovini. Postepeno razvedravanje uz stabilno vrijeme prognoziraju se do četvrtka. Promjena praćenja pogoršanjem vremenskih uslova očekuje se od 14. do 19. aprila, a ogleda se u čestim padavinama praćenim jakim vjetrom.

Ponovna stabilizacija vremena izgledna je od 20. aprila do kraja prognoznog perioda.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Od 10. do 21. tekućeg mjeseca, vrijednosti temperatura zraka očekuju se u granicama uobičajenih za ovaj period. Tokom jutra, na planinama i visoravnima jugozapadne, centralne i istočne Bosne, prognozirane temperature zraka kretaće se od 1 do 6 °C, na nižim nadmorskim visinama Bosne od 3 do 7 °C, dok će u Hercegovini biti od 4 do 9 °C.

Maksimalne dnevne temperature zraka, u istom periodu, u Bosni se očekuju od 12 do 16, dok će usljed dužih sunčanih intervala, 12. i 13. maksimalne temperature biti nešto više sa vrijednostima od 16 do 20 °C, na jugu zemlje, u periodu od 10 do 21. aprila, maksimalne temperature dostizaće vrijednosti i do 22 °C.

Natprosječne temperature zraka prognoziraju se od 22. aprila. Jutarnje se očekuju od 8 do 13 u Bosni, na jugu zemlje do 14, a najviše dnevne u Bosni između 18 i 22 °C, na jugu zemlje od 20 do 25 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije