Nedim Sladić objavio prognozu: 'Moglo je biti i gore...'

2
Radiosarajevo.ba
Nedim Sladić objavio prognozu: 'Moglo je biti i gore...'
FOTO: Facebook / Nedim Sladić

Na društvenim mrežama ponovo se oglasio bh. meteorolog Nedim Sladić.

Sladić se osvrnuo na vremenske prilike koje su nas zadesile i koje nas očekuju.

"S obzirom na to da do kraja dana Beograd očekuje i do 30 cm snijega na tlu, mi smo još sa dekorativnih 4 cm i odlično prošli. Dakle, moglo je biti i gore, ali svejedno - vlažan snijeg povećao je teret na tek ocvalim granama, a mraz će narednih dana nažalost ponovo staviti voćke na test izdržljivosti", objavio je sladić na Facebooku.

Reakcija udruženja žrtava na govor Cvijanović: Sramno, neljudski i izvan svih ljudskih normi

Reakcija udruženja žrtava na govor Cvijanović: Sramno, neljudski i izvan svih ljudskih normi

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je prognozu za naredne dane:

U srijedu, pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni je povremeno je moguć slab snijeg ili susnježica. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 2, na jugu do 6, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu do 12 stepeni.

U četvrtak, u Bosni umjeren do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -6 do 0, na jugu do 4, a najviša dnevna od 4 do 10, na jugu do 14 stepeni.

U petak, u većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. Nešto više oblaka se očekuje na sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, na jugu do 6, a najviša dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 stepena.

S obzirom na to da do kraja dana Beograd očekuje i do 30 cm snijega na tlu, mi smo još sa dekorativnih 4 cm i odlično...

Posted by Nedim Sladić on Tuesday, April 4, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije