Profesorica zaboravila isključiti mikrofon, studente nazvala pogrdnim imenima?

9
Radiosarajevo.ba
Profesorica zaboravila isključiti mikrofon, studente nazvala pogrdnim imenima?
Print Screen / Farmacdeutski fakultet u Sarajevu

Studenti završne godine Farmaceutskog fakulteta u Sarajevu tvrde kako je profesorica doc.dr. Edisa Trumić, govoreći o njima, iskoristila nimalo primjereni izraz.

Naime tokom pauze u predavanju doc. dr. Trumić mogle su se čuti ponižavajuće i pogrdne riječi upućene studentima koji su svjedočili tome jer je profesorica zaboravila isključiti mikrofon.

Studenti navode kako je cijeli snimak predavanja, uključujući i sporni dio nastao na pauzi, snimljen na Google meet platformi. 

"Tokom prve pauze docentica se udaljila od svog računara na kojem nije isključila mikrofon te u komunikaciji sa gospodinom koji se nalazio u istoj prostoriji nazvala nas studente 'kerovima' a dotični gospodin joj je rekao da nas 'zapi*a i ko nas je*e' te da je ona glavna. Razgovoru su svjedočili svi studenti nakon čega smo napustili predavanje obzirom da smo doživjeli neopisivo poniženje. Smatramo da ovakve riječi i ponašanje ne priliče univerzitetskom profesoru te je nanešena nesnosiva posljedica našem fakultetu i Univerzitetu", kazali su između ostalog u saopćenju studenti pomenutog fakulteta.

Profesorica Trumić, pak, tvrdi da je isključila mikrofon, te da ne zna kako je uopće nastao taj snimak.

doc.dr, Edisa Trumić - undefined

Print Screen: doc.dr. Edisa Trumić

Dodaje i kako termin "kerovi" nije sigurno upotrebljen te da ne vidi razlog zbog čega bi to bilo na neki način inscenirano, rekla je profesorica Trumić.

Dio snimka, koje prenosi Oslobođenje, s predavanja na kojem se čuju uvrede na račun studenata poslušajte na ovom linku.

Tim povodom portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je upravu Farmaceutskog fakulteta u Sarajevu, kao i dekana prof. dr. Fahira Bečića, koji na naše pozive nisu odgovarali.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije