Profesorica koja skandalozno poredi 1. mart i 9. januar: Studenti traže sankcije za Sabinu Silajdžić

59
Radiosarajevo.ba
Profesorica koja skandalozno poredi 1. mart i 9. januar: Studenti traže sankcije za Sabinu Silajdžić
Foto: Prtscr / Youtube / Sabina Silajdžić

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS) će u ponedjeljak, 22. januara, dostaviti prijavu Univerzitetu u Sarajevu (UNSA) protiv profesorice Sabine Silajdžić, sa zahtjevom za pokretanje postupka pred Etičkim savjetom Univerziteta, ograđivanje od sporne izjave profesorice Univerziteta u Sarajevu - Ekonomskog fakulteta, te na dalje postupanje.

"Ovakve izjave značajno su narušile ugled najveće i najznačajnije visokoškolske ustanove, Univerziteta u Sarajevu.

Naišle su na žestoku osudu javnosti među kojom je i studentska populacija, a onda i roditelji poginulih studenata, rodbina i prijatelji uposlenika, profosora i nenastavnog osoblja koji su svoje živote i zdravlje izgubili braneći Republiku Bosnu i Hercegovinu, tada već međunarodno priznatu državu koja je upravo nakon tog 1. marta izabrala put nezavisnosti", saopćeno je iz SPUS-a. 

Akcija Pomozi.ba: Za 36 sati prikupljeno skoro dva miliona KM

Akcija Pomozi.ba: Za 36 sati prikupljeno skoro dva miliona KM

Sabina Silajdžić, doktorica ekonomskih nauka, vanredna profesorica na sarajevskom Ekonomskom fakultetu, objavila je kontroverzne stavove na društvenim mrežama tekst pod nazivom "Obraćanje 'pro-bosanskim snagama' – propitivanje i svjedočenje istini", koji je odmah po objavi snažno odjeknuo u medijima.

U jednom dijelu teksta Silajdžić navodi "Slavite 1. mart, a smeta vam 9. januar. Jedan je trn u oku, drugi žig na ranu", zbog čega je uznemirila bh. javnost.

/ Anketa

Da li Sabina Silajdžić treba ostati profesorica Univerziteta u Sarajevu?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (59)

/ Povezano

/ Najnovije