Prof. Sanja Burić prorektor za umjetnost, kulturu i sport UNSA

Radiosarajevo.ba
Prof. Sanja Burić prorektor za umjetnost, kulturu i sport UNSA
Arhiv / Univerzitet u Sarajevu

Profesorica Sanja Burić izabrana je na dužnost prorektora za umjetnost, kulturu i sport Univerziteta u Sarajevu, na  sjednici Senata Univerziteta u Sarajevu, održanoj u srijedu.

Na prijedlog rektora Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Rifata Škrijelja, Senat Univerziteta u Sarajevu je, donio Odluku o izboru prof. Sanje Burić, vanrednog profesora Akademije scenskih umjetnosti, za prorektora za umjetnost, kulturu i sport Univerziteta u Sarajevu.

Mandat prorektora za umjetnost, kulturu i sport Univerziteta u Sarajevu prati mandat rektora Univerziteta u Sarajevu i počinje od 1. oktobra 2018. godine, a traje do 30. seprembra 2020. godine.

Na istoj sjednici razmatrana je i informacija o provedenoj javnoj raspravi o Nacrtu teksta Kodeksa ponašanja i oblačenja na Univerzitetu u Sarajevu. Zaključeno je da će Komisija za sačinjavanje prijedloga teksta Kodeksa biti proširena dodatnim članovima.

Komisija će razmotriti i sublimirati sve dostavljene primjedbe, prijedloge i mišljenja iznesena u javnoj raspravi, nakon čega će ili predložiti tekst Kodeksa na temelju dostavljenih materijala ili će ponuditi potpuno novi tekst Kodeksa.

Donošenje Kodeksa ponašanja i oblačenja na visokoškolskoj ustanovi obaveza je propisana članovima 88. i 130. Zakona o visokom obrazovanju KS.

Radi neusklađenosti Pravila studiranja prvog, drugog i integriranog ciklusa studija na Univerzitetu u Sarajevu sa Zakonom o visokom obrazovanju i Statutom Univerziteta u Sarajevu, Senat Univerziteta je odobrio, odnosno produžio raniju odluku o neuvođenju uslovnih predmeta pri upisu u narednu studijsku godinu, u studijskoj 2018/2019. godini, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću UNSA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije