Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Guest

Ako nije Turčalo jete Ahić... hahahah sve ekspert do eksperta ... gdje nalazite ove likove koji nemaju ni minute prakse a na žalost uče buduće generacije teoretskim glupostima koje im nikad neće trebati ....

Da razjasnimo cinjenice.

Populacija BiH ima nacpolovicnu ilirskodinaroidnu haplo grupu, sto nema nijedna drzava u okruzenju. Populacija Bosne vijekovima dijeli istu drzavnost, teritoriju, tradiciju, jezik i kulturu. Jedan narod u vise religija. Ima nesto i dosljaka. ( Škudri, Karavlasi, Cincari, Jevreji, Romi,…) Razlicito nas zovu, Bosnjani, Bosnjaci, Bosanci, ovisno o historijskom izvoru. Pravljenjem nacija Kraljevine SHS izdjelise stanovnistvo po krstu (katolici, pravoslavci) i jeziku (slovenacki, srpskohrvatski-hrvatskosrpski). Muslimanima nije data nacija do 1974. U BiH stvorise Srbe, Hrvate i Muslimane, kao nacije Jugoslavije, iako nisu iseljenistvo Srbije, Hrvatske ni Muslimanije! Te nacije prevedose u “politicke narode” (zajednice okupljene oko politickih projekata npr.velikodrzavlja). Nacije Jugoslavije u AVNOJU kasnije u Dejtonu ugradise kao “konstitutivce BiH”, kao da su oni stvorili tu drzavu. Te podjele zavadise narod, podijelise drustvo radi interesa Srbije i Hrvatske, pokrenuse ratove i krvave zlocine. Bosne je bilo prije Jugoslavije, Berlinskog kongresa, otkrica Amerike. Vrijeme je da vratimo drzavi iskonsko ime Bosna i naciju Bosansku. Oslobodili bi se malignih velikodrzavnih uticaja Sr i Hr. Bosna bi bila jaka i stabilna drzava puna resursa i talenata. Nebi morali bjezati u svijet po boljitak i izvjesnost.

još jedan balijoPAKAŠ

naravno, nepismeni.

Bosnje bi da opet proguraju kalajevo bosanstvo

Populacija BiH ima nacpolovicnu ilirskodinaroidnu haplo grupu, sto nema nijedna drzava u okruzenju. Populacija Bosne vijekovima dijeli istu drzavnost, teritoriju, tradiciju, jezik i kulturu. Jedan narod u vise religija. Ima nesto i dosljaka.(Škudri, Karavlasi, Cincari, Jevreji, Romi…) Razlicito nas zovu, Bosnjani, Bosnjaci, Bosanci, ovisno o historijskom izvoru. Pravljenjem nacija Kraljevine SHS izdjelise stanovnistvo po krstu (katolici, pravoslavci) i jeziku (slovenacki, srpskohrvatski-hrvatskosrpski). Muslimanima nije data nacija do 1974. U BiH stvorise Srbe, Hrvate i Muslimane, kao nacije Jugoslavije, iako nisu iseljenistvo Srbije, Hrvatske ni Muslimanije! Te nacije prevedose u “politicke narode” (zajednice okupljene oko politickih projekata npr.velikodrzavlja). Nacije Jugoslavije u AVNOJU kasnije u Dejtonu ugradise kao “konstitutivce BiH”, kao da su oni stvorili tu drzavu. Te podjele zavadise narod, podijelise drustvo radi interesa Srbije i Hrvatske, pokrenuse ratove i krvave zlocine. Bosne je bilo prije Jugoslavije, Berlinskog kongresa, otkrica Amerike. Vrijeme je da vratimo drzavi iskonsko ime Bosna i naciju Bosansku. Oslobodili bi se malignih velikodrzavnih uticaja Sr i Hr. Bosna bi bila jaka i stabilna drzava puna resursa i talenata. Nebi morali bjezati u svijet po boljitak i izvjesnost. Vidim da su bosnje opet u potrazi za novim identitetom, koji je ovo po redu? Sad nam opet pokusavate podvaliti pricu o bosanstvu koja nije prosla ni za vrijeme kalaja. Ne moze.

Jel ti to marfi rekao ahicu, kad ti je dao zadacu?

Jel ti to marfi rekao kad si isao kod njega za dobijanje zadace? Kako to da amerikanci uvijek pricaju o srpsko-ruskoj propagandi, a nikad o vlastitoj? Pa zato sto je to samo i isljucivo u interesu americke imperijalisticke politike. Najgore od svega sto se bosnje uvijek pecaju na to kao somovi, jer misle da se oni tu nesto pitaju. Vi ste samo izabrani da radite prljavi posao za njih na balkanu, kao i albanci, a kad zavrse s vama odbacice vas kao iskoristen kondom.

/ Najnovije