Prof. dr. Gavrankapetanović: Radostan sam, simpozij pratilo više od 100 ljekara

0
Radiosarajevo.ba
Prof. dr. Gavrankapetanović: Radostan sam, simpozij pratilo više od 100 ljekara
Foto: Radiosarajevo.ba / Simpozij iz Sarajeva pratilo više od 100 ljekara

Grad Sarajevo je bio domaćin Prvog bh. međunarodni simpozij o Covidu i PostCovidu na kojem je učestovavalo više od 25 eminentnih ljekara iz cijele BiH, regiona i svijeta, sve u organizaciji Opće bolnice "Prim. dr Abdulah Nakaš".

Na simpoziju se govorilo o najaktuelnijim temama vezanim za Covid i postCovid tretman i njegu pacijenata.

Ključ rada je bilo donošenje zajedničkih zaključaka radi spremnosti za dolazak četvrtog vala pandemije.

Simpozij iz Sarajeva pratilo više od 100 ljekara - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Simpozij iz Sarajeva pratilo više od 100 ljekara

Ukupno je održano 25 predavanja iz Zagreba, Beograda, Rijeke i sa MAYO klinike iz SAD, te satelitski kurs za medicinske sestre uz predavanja koje su držale iskusne medicinske sestre iz Covid odjeljenja Opće bolnice.

Drugog dana na simpozijumu je održan okrugli sto kojeg su voditi Emir Festić i Adnan Begović iz Sjedinjenih Američkih Država, s kojom je sve vrijeme pandemije Opća bolnica održavala online konsultacije.

"Radosni smo da je Opšta bolnica bila centar jednog velikoga događaja. Stotine ljekara su pratile ovaj skup. Prvi je ovakav nakon pandemije. Podijelili smo svoja znanja, iskustva, tuge i radosti koje je obilježila prethodna godina. Sve samo sa jednim ciljem - da unaprijedimo liječenje naših pacijenata. Da ih vratimo njihovim najmilijim. Da spremni dočekamo eventualni novi udar Covida-19 pred kojim je zanijemio cijeli svijet", kazao je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice "Prim. dr Abdulah Nakaš" za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije